Regimul de la Managua a fost aspru criticat în presa din Vest în ultimii ani, președintele Daniel Ortega fiind acuzat că se comportă ca un adevărat dictator.
În acest context, Nicaragua e extrem de expusă și în lupta cu virusul COVID-19, în măsura în care autoritățile nu recunosc că țara a fost lovită de acest flagel. Oficial sunt raportate doar două cazuri, însă situația e mult mai gravă, după cum dezvăluie Leandro Figueroa.
Fostul atacant al lui Newell's Old Boys a ajuns să evolueze pentru Walter Ferretti, iar acum regretă enorm. În Nicaragua nu există niciun fel de gestionare a crizei, nu se pune problema de distanțare socială, iar meciurile se dispută ca și cum nimic nu s-a întâmplat.
Turul Italiei
Santiago Buitrago, victorie spectaculoasă în etapa a 17-a din Giro! Favoriții au făcut meci egal
ACUM 35 MINUTE
"Dacă refuzăm să jucăm, o să fim concediați. E incredibil că încă se joacă. Merg la antrenamente cu mașina, nu mă mai duc cu autobuzele, care sunt pline. E riscant", a povestit jucătorul argentinian pentru presa din Argentina, citat de As.
Hector Vega: "E o dezinformare brutală"
Nicaragua e singurul stat din America Centrală în care fotbalul continuă. În Mexic, Guatemala, Honduras și Costa Rica campionatele au fost suspendate, iar în El Salvador s-a luat o măsură și mai extremă: Federația a decis încheierea sezonului, pentru a se stopa coronavirus.
Hector Vega, un alt fotbalist care joacă în Nicaragua, s-a plâns și el de situația creată.
"Aici este o dezinformare brutală. Președintele nu e interesat de coronavirus", e concluzia tristă a chilianului.
Daniel Ortega nu a mai apărut în public de peste două săptămâni, iar autoritățile se comportă ca și cum COVID-19 nu există. Presupunând că ar fi vorba de puține cazuri, în condițiile în care nu se ia vreo măsură, lucrurile pot oricând degenera, iar Nicaragua nu pare în situația să gestioneze o asemenea criză.
De notat că fotbaliștii lui Walter Ferretti încearcă să se protejeze pe cât posibil, având acces la informații prin intermediul stranierilor din lot, însă situația la nivel național e total diferită, cei mai mulți nici măcar neauzind de COVID-19. Hector Vega a dezvăluit că face tot posibilul să părăsească țara, însă lucrurile sunt foarte dificile din acest punct de vedere.
sursă foto: As
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Turul Italiei
Verdictul medicilor privind problema la ochi a lui Girmay, care a fost forţat să abandoneze Giro
ACUM 4 ORE
Ciclism
Jaime Restrepo, executat în stil mafiot pe străzile din Columbia
ACUM 6 ORE