La revenirea în Norvegia după mai bine de 24 de ani, a 90-a ediție a Campionatului Mondial de Ciclism a debutat ieri la Bergen cu un contratimp pe echipe, unde marea surpriză a venit de la Team Suneweb, victorioasă atât la feminin cât și în proba masculină.
Toată lumea a fost surprinsă de vremea excelentă din Norvegia, unde Sunweb a reușit cel mai bun timp în cei 42 kilometri de la Askøy la Bergen (47:50 min), pe un traseu tehnic, dificil, cu o cățărare de 7.2% înclinație la 12 kilometri înainte de finish. Un traseu presărat pe alocuri cupiatră cubică în pantă și viraje strînse era destinat victoriei unei echipe omogene, închegate, iar în acest contratimp, Sunweb a arătat exact aceste calități.
Echipa germană s-a duelat pentru victorie cu favoriții de la BMC Racing Team și Team Sky, care au terminat pe locurile 2 și 3. Sunweb a confirmat sezonul excelent pe care îl are după victorii în Giro și Turul Franței, acum devenind proaspăt campioană mondială în Norvegia.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
BMC Racing Team, ocupanții locului secund, au terminat cu 8 secunde în plus față de lideri înjumătățind diferența avută anul trecut de la Campionatele Mondiale din Qatar, când s-au clasat pe aceași poziție.
Podiumul contratimpului pe echipe a fost completat de cei de la Sky, mari favoriți care s-au bazat pe forma lui Chris Froome, dar care au trebuit să renunțe în ultima parte a cursei la Geraint Thomas, venit după o accidentare.
Bătălia din Campionatul Mondial de Ciclism poate fi urmărită pe parcursul întregii săptămâni pe Eurosport și Eurosport Player.
Clasament contratimp pe echipe masculin:
1. Team Sunweb 47:50
2. BMC Racing Team +0:08
3. Team Sky +0:22
Clasament contratimp pe echipe feminin:
1. Team Sunweb 55:41
2. Boels Dolmans CyclingTeam +0:12
3. Cervelo – Bigla Pro Cycling Team +0:28
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02