UCI a refuzat propunerea EF Pro Cycling de a opri Giro în a doua zi de pauză din cauza ”unei bule în mod clar compromise”. Îngrijorările sunt din ce în ce mai mari în pluton privind siguranță cicliștilor având în vedere pandemia după ce au fost confirmate 11 teste pozitive la cinci echipe.

Conform surselor Eurosport UK, Pro Cylcing a cerut ca Giro să fie oprit după a doua zi de pauză iar câștigătorii să fie declarați în funcție de locul lor în clasament în acel moment.

Vuelta a España
A "explodat" Vuelta! Una dintre cele mai tari etape din istoria recentă. Carapaz, în roşu
ACUM 13 ORE

Răspunsul UCI pentru EF Pro Cycling

În document, adresat organizatorilor cursei, UCI și tuturor părților implicate, echipa susține că ”ne putem aștepta la noi cazuri și ar fi mai bine pentru Giro să se oprească competiția într-un mod sistemic și organizat pentru a evita o retragere haotică treptată, echipă cu echipă”.

Totuși, UCI a refuzat această propunere și a vorbit despre eforturile tuturor celor implicați pentru a face cursa cât mai sigură posibil. David Lappartinent a afirmat: ”Avem în față provocarea de a încheia sezonul iar acest lucru poate fi obținut printr-un spirit de colaborare și unitate”.

Giro d'Italia
Tao Geoghegan Hart a câştigat Giro 2020! Victorii pe linie pentru Ineos
ACUM 15 ORE
Giro d'Italia
Anunțul făcut de Tao Geoghegan Hart înainte de contratimpul din cel mai echilibrat Giro din istorie
ACUM 19 ORE