UCI a refuzat propunerea EF Pro Cycling de a opri Giro în a doua zi de pauză din cauza ”unei bule în mod clar compromise”. Îngrijorările sunt din ce în ce mai mari în pluton privind siguranță cicliștilor având în vedere pandemia după ce au fost confirmate 11 teste pozitive la cinci echipe.
Conform surselor Eurosport UK, Pro Cylcing a cerut ca Giro să fie oprit după a doua zi de pauză iar câștigătorii să fie declarați în funcție de locul lor în clasament în acel moment.
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55

Răspunsul UCI pentru EF Pro Cycling

În document, adresat organizatorilor cursei, UCI și tuturor părților implicate, echipa susține că ”ne putem aștepta la noi cazuri și ar fi mai bine pentru Giro să se oprească competiția într-un mod sistemic și organizat pentru a evita o retragere haotică treptată, echipă cu echipă”.
Totuși, UCI a refuzat această propunere și a vorbit despre eforturile tuturor celor implicați pentru a face cursa cât mai sigură posibil. David Lappartinent a afirmat: ”Avem în față provocarea de a încheia sezonul iar acest lucru poate fi obținut printr-un spirit de colaborare și unitate”.
Ciclism
Femeia care a provocat cea mai cruntă căzătură din istoria Turului Franței și-a aflat sentința
14/10/2021 LA 18:54
Ciclism
Traseu Turul Franței 2022 | 53 de kilometri de contratimp, etapă pe pavate și finish pe Alpe d'Huez
14/10/2021 LA 12:35