Tom Dumoulin a suprins întreaga lume a ciclismului când a anunțat că ia o pauză de la sportul de performanță. Câștigător al Turului Italiei în 2017, rutierul de la Jumbo Visma se declara foarte ușurat după decizia luată în ianuarie, nespecificând atunci dacă renunță definitiv la ciclism.
"Am luat decizia, iar echipa mă sprijină și mă bucur pentru asta. Este ca și cum un rucsac de o sută de kilograme mi-ar fi alunecat de pe umeri. M-am trezit dintr-o dată fericit. Mă simt atât de bine că am luat în cele din urmă decizia de a-mi oferi ceva timp pentru mine. Asta spune destule. Am simțit de ceva vreme că este foarte greu pentru mine să-mi găsesc locul ca ciclist.", a declarat Tom Dumoulin în urmă cu 4 luni.
https://i.eurosport.com/2020/09/25/2893391.jpg
Turul Italiei
Alessandro Covi a câștigat etapa 20 din Giro! Carapaz a pierdut tricoul roz în fața lui Hindley
ACUM 5 ORE

Tom Dumoulin revine în ciclism

Patru luni i-au fost însă de ajuns lui Dumoulin să-și recapete motivația, iar rutierul de 30 de ani a anunțat că va reveni în pluton.
Prima cursă la care va participa va fi Turul Elveției, care va începe pe 6 iunie. Ulterior, Dumoulin se va axa pe Campionatele Naționale al Olandei: contratimpul (16 iunie) și cursa pe șosea (20 iunie).
De asemenea, Dumoulin are șanse mari să fie selectat pentru Jocurile Olimpice, unde ar urma să fie al 2-lea reprezentant al batavilor la pe proba contra cronometru, care va avea loc pe 28 iulie. Tom Dumoulin a câștigat medialia de argint la contratimp la Rio și a fost campion mondial al probei în 2017.
Antrenorul Olandei va anunța în câteva zile lotul care va merge la Tokyo, dar antrenorul Koos Moerenhout. a dat asigurări în urmă cu câteva zile că Dumoulin este pe lista sa dacă va dori să participe la Olimpiadă.
"Încă nu l-am exclus pe Tom Dumoulin pentru Jocurile Olimpice. În ceea ce mă privește, el încă mai are șansa de a fi în acțiune în cursa rutieră și cea de contracronometru. Recent am avut contact cu el și am discutat despre asta cu el.", a spus Koos Moerenhout la sfârșitul lunii aprilie, citat de wielerflits.nl.
Turul Italiei
Bătălie amânată la vârf în Turul Italiei, pentru Cima Coppi. Koen Bouwman, învingătorul zilei
IERI LA 15:37
Turul Italiei
"Mikel Landa, descătușat!". Spaniolul amenință că va ataca tricoul roz, în Giro. Ce șanse are
IERI LA 09:24