Ciclism
Tour de France

Ce șanse mai are Froome la Turul Franței dacă pleacă de la Ineos. Verdictul lui Eddy Merckx

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Chris Froome

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
18/05/2020 la 12:55

Eddy Merckx, legendarul ciclist belgian, a comentat posibilitatea ca Chris Froome să se despartă de Ineos încă de la jumătatea acestui sezon. "Canibalul" e sigur că britanicul ar comite o mare eroare, ce i-ar bara total posibilitatea de a câștiga al 5-lea Tur al Franței din carieră.

Revenit la antrenamentele normale, după căzătura suferită în Dauphine, anul trecut, Froome visează la al cincilea Tur al Franței din carieră, care i-ar oferi un loc în istoria ciclismului, alături de Eddy Merckx, Miguel Indurain, Bernard Hinault și Jacques Anquetil.

Totuși, tentativa de a câștiga a 5-a Mare Buclă din carieră ar putea avea loc în tricoul altei echipe. Rutierul născut la Nairobi va împlini 35 de ani săptămâna viitoare, iar la finalul anului îi expiră contractul cu Ineos. Despărțirea s-ar putea produce însă în perioada de transferuri din vară, după ce Froome pare că a înțeles că britanicii nu îl văd drept rutierul numărul unu.

Tour de France

Contador a numit primii trei favoriți la câștigarea Turului Franței. Surpriza pe care o anticipează

22/05/2020 LA 11:20

Incertitudinile privind nivelul la care mai poate ajunge Froome după accidentul suferit au tot planat, iar în acest moment Bernal e liderul echipei, mai ales că Turul Franței nu va avea mulți kilometri de contratimp. Mai mult, Geraint Thomas pare văzut de Ineos drept a doua variantă, tot mai puțini crezând că Froome poate să ducă tricoul galben la Paris.

În acest context, o despărțire e plauzibilă, dar Eddy Merckx este de părere că britanicul ar comite o mare eroare. Fără o echipă atât de puternică în spate, Froome nu va mai avea niciodată ocazia să se impună în Marea Buclă și să își treacă numele alături de rutierii care au cucerit de 5 ori cea mai importantă cursă ciclistă din lume.

"Nu îmi dau seama cum se simte, nici dacă e recuperat chiar 100% după acea căzătură. Am auzit că vrea să plece de la Ineos, pentru că simte că are o rivalitate puternică atât cu Bernal, cât și cu Thomas. Să mai câștige al 5-lea Tur al Franței îi va fi foarte greu, dacă nu va avea o asemenea echipă puternică alături. În precedentele 4 succese, Froome s-a bazat pereu pe o formație foarte robustă", a spus Eddy Merckx oentru La Stampa.

Merckx critică noul calendar UCI

Merckx a vorbit și despre noul calendar UCI, care a trebuit să reprogrameze toate cursele care nu s-au putut disputa din cauza coronavirus în doar 3 luni. Din acest punct de vedere, Giro e cel mai vitregit.

Ultima săptămână din Turul Italiei se va desfășura în paralel cu prima din Vuelta, iar în fiecare dintre duminicile Giro vom avea câte o clasică monument: Liege-Bastogne-Liege, Turul Flandrei și Paris-Roubaix. În ultima zi, în care are loc un contratimp individual în care se poate juca tricoul roz, vom avea și etapa "regină" din Turul Spaniei, dar și cea mai spectaculoasă și așteptată clasică: Paris-Roubaix.

"8 luni calendaristice au fost concentrate în 90 de zile de cursă. Era inevitabil, toți ne așteptam ca programul să fie unul compact, dar consider că Giro nu a fost tratat cum trebuie. Nu s-a arătat deloc respect pentru Turul Italiei. Câteva dintre marile clasice puteau fi programate și în timpul Turului Franței. Nimeni nu contestă importanța Le Tour, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere al media, dar și alte curse care au scris istorie în ciclism merită respect", a mai spus belgianul.

Ajuns la 74 de ani, Merckx e considerat de cei mai mulți specialiști cel mai ciclist din istorie. Pe lângă cele 5 victorii finale din Turul Franței, el și-a trecut în palmares și 34 de succese de etapă în Marea Buclă. Belgianul a cucerit de 5 ori și Giro (24 de victorii de etapă), dar și Turul Spaniei.

De trei ori campion mondial, Merckx are în palmares toate cele 5 clasice "monument", în Milano-San Remo impunându-se de 7 ori (1966, 1967, 1969, 1971, 1972, 1975, 1976).

Programul UCI pentru 2020

August

1: Strade Bianche (Italia)

5-9: Turul Poloniei (Polonia)

8: Milano-Sanremo (Italia)

12-16: Critérium du Dauphiné (Franța)

16: Prudential RideLondon-Surrey (Marea Britanie)

25: Bretagne (Franța)

29 august -20 septembrie: Turul Franței

Septembrie

7-14: Tirreno-Adriatico (Italia)

11: Grand Prix Cycliste de Québec (Canada)

13: Grand Prix Cycliste de Montréal (Canada)

29-3 October: BinckBank Tour

30: La Flèche Wallonne (Belgia)

Octombrie

3-25: Giro d’Italia (Italy)

4: Liège-Bastogne-Liège (Belgia)

10: Amstel Gold Race (Olanda)

11: Gent-Wevelgem (Belgia)

14: A Travers la Flandre (Belgia)

15-20: Gree – Turul din Guangxi (China)

18: Turul Flandrei (Belgium)

20 octombrie - 8 noiembrie: Vuelta a España (Spania)

21: Driedaagse Brugge-De Panne (Belgia)

25: Paris-Roubaix (Franța)

31: Il Lombardia (Italia)

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Tour de France

Quintana, interviu pentru Eurosport! Cum a "renăscut" la Arkea și ce obiective are

19/05/2020 LA 09:16
Tour de France

Bernal, mesaj tranșant pentru Froome: "Nu mă voi sacrifica pentru el în Turul Franței!"

11/05/2020 LA 09:28
Subiecte asemănătoare
CiclismTour de France
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Ciclism

"Trișor nenorocit!". Momentul în care Lance Armstrong a simţit furia oamenilor, chiar în faţa casei

ACUM 14 ORE

Ultimele videoclipuri

Ciclism

Clasica de vineri, ediția a 5-a

00:42:36

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe