Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chris Froome i-a anunțat pe colegii de la Ineos ce va face. Dezvăluirea lui Van Baarle

Cristian Mihală

Actualizat 23/06/2020 la 10:31 GMT+3

Dylan Van Baarle, coechipier cu Chris Froome la Ineos, a dezvăluit că britanicul le-a transmis colegilor că nu va părăsi echipa înainte de Turul Franței 2020. Potrivit multor surse credibile, cvatruplul câștigător în Marea Buclă s-a înțeles deja cu Israel Start-Up Nation.

Chris Froome va pleca în iarnă de la Ineos

Credit imagine: Imago

Viitorul lui Froome pare stabilit, Israel Start-Up Nation oferindu-i 5 milioane de euro pentru următoarele trei sezoane, ceea ce îl va transforma în cel mai bine plătit rutier din lume, la egalitate cu Peter Sagan. O sumă impresionantă pentru un rutier de 35 de ani care vine după o absență îndelungată, după căzătura din Dauphine 2019.
Noua formație de World Tour i-a promis locotenenți extrem de puternici, pentru a conta în lupta pentru bătălia la câștigarea Turului Franței, iar patronul echipei a făcut chiar lobby ca Froome să se transfere de la jumătatea acestui sezon.
Van Baarle a dezvăluit că a discutat cu Froome despre posibila plecare în fereastra de mercato din vară, dar ciclistul născut în Kenya a dat asigurări ca fi în Turul Franței în tricoul lui Ineos.
"Bineînțeles că am vorbit despre asta, pentru că e o știre care apare peste tot în presă. Ne-a spus că va rămâne alături de noi pentru Turul Franței. Nu știu ce se discută în culise sau dacă s-a hotărât să plece încă din vară, știu doar ce ne-a spus. Bănuiesc că va fi alături de noi în Turul Franței", a spus Van Baarle pentru ziarul olandez AD.

Chris Froome, șanse mici la Turul Franței dacă pleacă de la Ineos

În prezent, Van Baarle și Chris Froome sunt într-un cantonament la înălțime, în Isola 2000 ski resort, la granița dintre Franța și Italia. Alături de ei se mai află Geraint Thomas, Michal Kwiatkowski sau Pavel Sivakov.
Întrebat cum ar fi să îl aibă pe Froome adversar după ce ani de zile l-a ajutat, ducându-i trena, Van Baarle a spus: "Ar fi foarte ciudat. Dar nu cred că va pleca de la noi așa devreme. Avem cea mai puternică echipă. Dincolo de asta, avem o experiență fantastică în Turul Franței, iar acest lucru nu poate funcționa decât în favoarea lui Chris".
Decizia lui Froome de a pleca de la Ineos la finalul sezonului, când i se termină contractul, ține în special de faptul că echipa nu mai are aceeași încredere în el. Dincolo de vârstă și de accidentare, britanicii au în Egan Bernal cel mai bun cățărător din lume, care promite să domine Marile Tururi mulți ani de acum înainte. În Turul Franței 2020, Ineos va merge cu trei lideri: Egan Bernal, Geraint Thomas și Chris Froome.
Premier League programul transmisiunilor
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo