Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emoții mari pentru Roglic în perspectiva Turului Franței. Anunțul făcut de sloven

Cristian Mihală

Actualizat 21/08/2020 la 09:34 GMT+3

Jumbo Visma, formația care a dominat atât de autoritar plutonul profesionist de la revenirea de după pandemie, se confruntă cu mari probleme. Primoz Roglic, favoritul principal la tricoul galben în Turul Franței, încă nu se poate antrena, după căzătura din Dauphine.

Roglic

Credit imagine: Getty Images

După ce Steven Kruijswijk, locul trei din Le Tour 2019, a anunțat ieri că nu va putea participa la Marea Buclă, urmând probabil să își concentreze toate energiile spre recuperarea în vederea câștigării Giro, Jumbo-Visma se mai confruntă cu o mare problemă.
Primoz Roglic, care a fost de neoprit în Tour de l'Ain și care era lider la general în Dauphine înainte de ultima rundă, are în continuare probleme. Învingătorul din Vuelta a căzut sâmbătă, în penultima etapă, și, deși a terminat runda în același timp cu favoriții, păstrându-și prima poziție, a decis să se retragă. S-a spus că slovenul nu a vrut să forțeze, în perspectiva Turului Franței, dar căzătura pare mai serioasă decât se credea.

Problemele lui Roglic, mai serioase decât se anticipa

Jumbo-Visma și-a stabilit în aceste zile cartierul general la Tignes, în estul Franței, unde sunt prezenți toți rutierii care vor participa la Le Tour; mai puțin Tony Martin, care a avut nevoie de câteva zile de odihnă și Wout Van Aert, care ieri a câștigat contratimpul de la naționalele Belgiei.
Primoz Roglic nu a putut să se urce încă pe bicicleta de concurs, miercuri fiind prima oară când s-a urcat în șaua home trainerului. Slovenul nu se simte deloc bine, astfel că pregătirea Turului Franței are cu siguranță de suferit. Chiar dacă el se afla într-o formă fantastică, mai mult ca sigur că aceste zile de pauză și durerile avute pot avea un impact asupra performanțelor sale din Le Tour.
"Am pedalat puțin ieri (n.r. miercuri). Sincer, am crezut că mă voi simți mai bine după accidentul din Criteriul Dauphine. Hai să vedem ce se va întâmpla în zilele următoare. Eu rămân optimist", a scris slovenul pe Instagram.
Primoz Roglic
Din fericire, accidentarea nu e în măsură să pună în pericol prezența lui Roglic în Turul Franței, așa cum a confirmat Jumbo-Visma. Dar cu siguranță că Bernal, al doilea favorit pentru tricoul galben (și columbianul are mici probleme la spate), are cu siguranță o șansă în plus, în condițiile în care slovenul părea până acum de neînvins. Atât grație formei sale, dar și prin prisma forței echipei.
"Roglic va fi în Turul Franței. El continuă să se recupereze, dar suntem optimiși că va fi în Le Tour", a declarat directorul sportiv al Jumbo Visma, Merijn Zeeman.
Turul Franței debutează pe 29 august, în direct pe Eurosport, și se anunță una dintre cele mai interesante ediții din istoria modernă. Pe hârtie, va fi un duel Jumbo-Visma - Ineos, dar și Pinot, Buchmann (accidentat și el în Dauphine), Quintana, Landa, Miguel Angel Lopez, Romain Bardet sau Daniel Martinez visează la un loc pe podium.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo