Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Froome, anunț despre starea sănătății sale, după ce a părăsit cantonamentul lui Ineos

Cristian Mihală

Actualizat 06/01/2020 la 16:03 GMT+2

Chris Froome a ținut să dea asigurări că recuperea după accidentul din Dauphine decurce conform planului. S-a speculat că rutierul Ineos ar avea mari probleme, după ce a părăsit cantonamentul echipei britanice mai devreme.

Froome nach dreieinhalb Wochen aus Krankenhaus entlassen

Credit imagine: SID

Ieri, în presa din Vest a apărut informația că ciclistul britanic ar fi părăsit stagiul de pregătire al formației Ineos, iar mulți s-au grăbit să pună asta pe seama problemelor de sănătate avute de cvatruplul învingător din Turul Franței. Mai mult, englezii s-au întrebat dacă Froome va mai ajunge vreodată la nivelul care l-a transformat în cel mai bun om de general din plutonul profesionist.

Froome: "Recuperarea mea decurge bine"

Lucrurile nu ar fi deloc atât de grave pe cum au fost prezentate, a ținut să asigure Froome. Acesta a explicat că părăsirea cantonamentului a fost planificată, el aflându-se în acel stagiu de pregătire cu mult înainte ca ai săi coechipieri să sosească.
"Vreau să clarific lucrurile. Am ajuns în cantonament încă de la începutul lui decembrie, de aceea am plecat mai devreme. Recuperarea mea decurge bine și voi începe un nou stagiu de pregătire joia viitoare", a scris Froome pe twitter. Întrebat de un prieten virtual dacă se simte pregătit să facă față ritmului din Turul Franței 2020, ciclistul născut în Nairobi a punctat: "Nu încă, dar cu multă muncă sper ca la începutul lui iulie să fiu în forma necesară".
Froome dorește în 2020 să egaleze recordurile istorice deținute de Jacques Anquetil (Franța) Eddy Merckx (Belgia), Bernard Hinault (Franța) și Miguel Indurain (Spania). Fiecare a reușit să câștige Marea Buclă de câte 5 ori, ulterior fiind depășiți de Lance Armstrong, care ajunsese la 7. Americanul a recunoscut însă că s-a dopat și i-au fost șterse toate rezultatele din palmares.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo