Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Froome, impresionat de 3 tineri rutieri: "Sunt fenomenali, ne fac să arătăm ca niște moși"

Cristian Mihală

Actualizat 05/06/2020 la 11:20 GMT+3

Chris Froome a vorbit la superlativ despre noua generație de cicliști, care, în ciuda vârstei fragede, reușesc performanțe care taie respirația. Britanicul e motivat de rezultatele tinerilor rutieri și e gata să răspundă provocărilor lansate de aceștia.

Chris Froome e pregătit să facă față noii generații de cicliști

Credit imagine: SID

2019 a fost un an incredibil în istoria ciclismului, în sensul că cel puțin trei rutieri care nu depășiseră 22 de ani au confirmat la cel mai înalt nivel.
Egan Bernal a cucerit Turul Franței, devenind cel mai tânăr câștigător din ultimii 110 ani, dar nu a fost singurul "puști" care a performat la cel mai înalt nivel. Tadej Pogacar a reușit să câștige Turul Californiei, la 20 de ani, înainte de a da măsura talentului său în Vuelta. Acolo a câștigat nu mai puțin de trei etape, clasându-se pe trei la general. Nu în ultimul rând, Remco Evenepoel, văzut de mulți principalul favorit la Giro în acest sezon, a avut un 2019 de senzație: a câştigat, la 19 ani, printre altele, Clasica San Sebastian, devenind campion european în proba de contratimp şi medaliat cu argint la Campionatele Mondiale, în aceeaşi probă.
În aceste condiții, Chris Froome nu poate decât să se încline în fața unor asemenea "fenomene", vorbind la superlativ despre calitățile lor.
"E adevărat că noua generație e impresionantă, sunt cicliști care ne fac să arătăm ca niște bătrâni. Rutieri ca Evenepoel, Pogacar sau Bernal sunt fenomenali. E greu de crezut că ei pot performa atât de bine la vârste atât de fragede. E ceva fantastic, un stimulent incredibil pentru ciclism", a spus Froome pentru revista Helden.

Froome: "Mă bucur că am ocazia să le răspund tinerilor"

Aceste performanțe ale "lupilor tineri" îi fac pe cicliști precum Froome, Nibali, Richie Porte sau Valverde să pară niște bătrâni în prag de "pensie", dar rutierul britanic e decis să răspundă provocărilor.
Froome va avea o primă ocazie să îi demonstreze colegului de echipă, Egan Bernal, că încă are picioare suficient de puternice încât să facă față cu succes cățărărilor în Turul Franței, unde Ineos va merge cu trei lideri (și Geraint Thomas, la rândul său câștigător al Marii Bucle va fi la start și are ambiții personale pentru clasamentul general).
"Poate că ne fac să arătăm ca niște moși, dar dezvoltarea și rezultatele lor mă motivează și mai mult. Au ridicat ștacheta foarte sus și îmi e clar că trebuie să schimb ceva în pregătirea mea. Ei sunt la un nivel atât de înalt încât noi, cei mai bătrâni, trebuie să ne îmbunătățim metodele de pregătire, nutriția, ne obligă să împingem totul la limită. E o adevărată provocare și mă bucur să îi răspund", a mai spus ciclistul născut la Nairobi.
După accidentarea din Dauphine, care l-a ținut departe de bicicletă pentru tot restul sezonului 2019, Froome are șansa istorică de a-i egala pe Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault și Miguel Indurain, singurii care au în CV 5 Tururi ale Franței. Nivelul de motivație al englezului e strâns legat de acest obiectiv și nu pare dispus să cedeze până când nu își va trece în palmares al 5-lea tricou galben dus la Paris
"O să fac tot ce depinde de mine pentru a reveni la nivelul de înainte sau să fiu chiar mai puternic. Turul Franței e departe competiția care mă motivează cel mai mult, o a cincea victorie în Marea Buclă ar fi ceva unic", a concluzionat Froome.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo