Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Geraint Thomas: "Vreau în Turul Franței". Ineos propune o echipă "de aur" pentru cursa anului

Cristian Mihală

Publicat 19/12/2019 la 13:14 GMT+2

Geraint Thomas şi-a confirmat intenţia de a face din Turul Franţei 2020 principalul obiectiv al sezonului. Ineos ar putea fi la startul celei mai mari curse pe etape din lume cu trioul de aur Froome-Thomas-Bernal.

Egan Bernal et Geraint Thomas lors du Tour de France 2019

Credit imagine: Getty Images

Învingător în Marea Buclă în 2019, Bernal a dezvăluit deja că va merge în Giro, însă foarte probabil va fi prezent şi la startul Turului Franţei. Asta pentru că ar fi ciudat ca învingătorul en-titre să nu participe, dar şi pentru că rutierul columbian poate fi un ajutor uriaş pentru Froome în tentativa de a-i egala pe Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Bernard Hinault și Miguel Indurain la numărul de Tururi ale Franței aflate în palmares.
Dar și Geraint Thomas vrea să meargă în Turul Franței 2020, lucru confirmat într-un interviu pentru The Guardian.
"Vreau să particip în Turul Franţei. Lucrurile nu sunt încă oficial confirmate, dar în acest moment asta îmi doresc", a spus "G", câștigătorul cursei în 2018.
Anul acesta, Geraint Thomas a trebuit să se mulțumească doar cu locul secund în Turul Franței, în ultimele runde fiind un locotenent de lux pentru Bernal. Statut care nu l-a încântat, după cum singur a recunoscut; însă, privind în perspectivă, rutierul de la Ineos nu putea să aibă o altă abordare.
"Am fost puţin frustrat, trebuie să recunosc. Dar când sunt rutieri mai buni în echipă, lucrurile sunt clare, cei mai buni trebuie sprijiniţi. Ciclismul este un sport de echipă şi toţi ştim asta foarte bine", a mai punctat britanicul.

Geraint Thomas visează să mai câștige o dată Turul Franței

Deși în Froome și Bernal are doi contracandidați de cinci stele în propria echipă, Thomas a recunoscut că încă visează să își mai treacă un Tur al Franței în palmares. Penru asta va avea nevoie, probabil, de foarte mulți kilometri de contratimp, în condițiile în care pe munți nu e la fel de puternic precum rivalii săi.
"Froome este cel mai mare ciclist de Mare Tur al generaţiei sale. Acum a apărut Bernal, care a câştigat Turul Franţei la 22 de ani şi care va fi cu siguranţă în următorii 10-12 ani super-competitiv. Dar eu îmi voi dori întotdeauna încă un Tur al Franţei în palmares", a concluzionat Geraint Thomas.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo