Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ineos nu mai crede în Froome! Anunț oficial: Bernal va fi liderul în Turul Franței

Cristian Mihală

Actualizat 17/01/2020 la 12:23 GMT+2

Ineos și-a schimbat planurile, la început de 2020. Deși Egan Bernal anunțase anterior că va participa în Giro, lăsându-i ușa deschisă lui Froome pentru Turul Franței, formația britanică și-a schimbat strategia: columbianul va merge în Le Tour ca lider, alături de Geraint Thomas.

Egan Bernal, Chris Froome și Geraint Thomas pot lupta toți cu șanse la victoria în Turul Franței

Credit imagine: Twitter

Chris Froome, de patru ori câștigător al Turului Franței, face eforturi mari pentru a reveni la forma de dinainte de căzătura din Dauphine, însă britanicul are de recuperat mult înainte de a fi din nou cu adevărat competititv la cel mai înalt nivel. În consecință, 2020 se anunță un an de tranziție pentru ciclistul născut în Kenya, Ineos dând în acest sens un semnal clar.
Pentru formația britanică să se impună un englez în Turul Franței este o adevărată binecuvântare din punct de vedere al imaginii și al marketingului. Când acel ciclist se numește Froome, care are șansa să egaleze recordul istoric deținut de Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Bernard Hinault, și Miguel Indurainatare, lucrurile urcă la un cu totul alt nivel.
Mai mult ca sigur că Ineos a sperat enorm ca Froome să își revină și să poată lupta pentru Turul Franței, dar devine evident pentru toți că acesta nu va fi la nivelul optim în iulie. În consecință, Bernal, învingătorul de anul trecut din Le Tour, va merge în Marea Buclă ca lider, deși inițial columbianul anunțase că va încerca să câștige Giro în 2020. În schimb, în Turul Italiei, Richard Carapaz, învingătorul surpriză de anul trecut, pe când rula pentru Movistar, se va bucura de tot suportul formației britanice.
"Lucrurile se pot schimba oricând în sport, dar, la cum se prezintă situația în acest moment, vom merge cu Richard (n.r. Carapaz) în Giro și îl vom ajuta să își apere titlul. Geraint (n.r. Thomas) și Egan se vor focusa pe Turul Franței", a spus Dave Brailsford, managerul general de la Ineos.

Ce se întâmplă cu Chris Froome

Acest anunț al lui Brailsford are în subsidiar, așa cum am menționat deja mai sus, o informație extrem de interesantă: Froome e departe de forma potrivită pentru a câștiga un Mare Tur.
Referindu-se la ciclistul britanic, oficialul de la Ineos a fost evaziz, lăsând totuși o notă optimistă: dacă anul acesta Turul Franței ar putea veni prea devreme pentru cel mai titrat rutier din pluton în privința Marilor Tururi câștigate, la anul cu siguranță Froome va avea șansa să arate că încă are un cuvânt greu de spus în cea mai celebră cursă ciclistă a lumii.
"Chris se întoarce, face eforturi mari pentru a reveni la forma sa și luptă cu toate eforturile pentru a își adăuga al cincilea Tur al Franței în palmares. Pentru asta muncește zi de zi, își dorește din tot sufletul să fie iar competitiv și face tot ce depinde de el pentru a-și atinge obiectivul", a mai spus managerul general de la Ineos.
Brailsford a mai punctat că noul transfer al echipei Ineos, Rohan Dennis, va merge în Turul Italiei pentru a-l ajuta pe Carapaz. Apoi, campionul mondial de contratimp se va concentra spre principalul său obiectiv al anului, cucerirea medaliei de aur în proba de contratimp de la Jocurile Olimpice.
De notat că formația britanică va avea atât în Giro, cât și în Vuelta o echipă foarte puternică, chiar dacă e deja clar că totul e gândit încă o dată pentru ca în Turul Franței formația să strălucească. Totuși, când ai în componență ciclisți precum Tao Geoghegan Hart, Jhonathan Narvaez, Pavel Sivakov sau Ivan Sosa e limpede că poți alinia o echipă redutabilă pentru munți în orice competiție.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo