Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kruijswijk: "Putem stopa echipa Ineos în Turul Franței". Venirea lui Tom Dumoulin, decisivă

Cristian Mihală

Actualizat 18/12/2019 la 16:09 GMT+2

Steven Kruijswijk (32 de ani) este convins că echipa sa, Jumbo-Visma, poate opri dominația Ineos în Turul Franței. Aducerea lui Tom Dumoulin este decisivă în acest demers, crede olandezul.

Winner Egan Bernal (Team INEOS) of Colombia, Second Placed Geraint Thomas (Team INEOS) of Great Britain and third placed Dutch Steven Kruijswijk (Team Jumbo-Visma) of The Netherlands celebrate during trophy ceremony on the Champs-Elysees avenue in Paris

Credit imagine: Getty Images

Ultimele 8 ediții ale Turului Franței au fost câștigate de rutieri de la Sky/Ineos, cu o singură excepție: Vincenzo Nibali în 2014, când "Rechinul" a profitat de abandonul lui Chris Froome.
Ineos are în Chris Froome, Geraint Thomas și Egan Bernal trei rutieri fantastici de general, însă acum Jumbo-Visma poate înclina decisiv balanța în favoarea ei. În ciuda faptului că echipa îi aduce cel puțin doi rutieri lui Dylan Groenewegen, pentru trenulețul din etapele de sprint, olandezii pot gestiona și cele mai grele momente în etapele montane.
"Sunt convins că, la ce echipă și ce rutieri avem, putem să o învingem pe Ineos în Turul Franței. Dacă vă uitați în ultima perioadă, diferențele dintre noi s-au micșorat considerabil. Asta în ciuda faptului că suntem echipe cu ambiții diferite. Noi avem obiective clare și din Clasicele de primăvară, dar ne interesează și etapele de sprint. Suntem o echipă mult mai versatilă, nu urmărim doar victoriile în cursele pe etape. Dar în 2019 am demonstrat că putem să gestionăm perfect lucrurile și în Marile Tururi, am câștigat etape montane atât în Giro, cât și în Turul Franței sau în Vuelta. Am arătat că putem controla orice cursă, dar și că putem ataca", a spus Kruijswijk pentru cyclingnews.com.

Kruijswijk lasă ambițiile personale deoparte

Kruijswijk va fi al doilea lider în Turul Franței, deși Jumbo-Visma nu știe exact cine va avea statutul de prim rutier protejat. Primoz Roglic, învingătorul din Vuelta, visează să câștige Marea Buclă, dar și Tom Dumoulin are același obiectiv. Unul dintre cei doi va fi liderul echipei în cea mai importantă cursă pe etape din lume, urmând ca celălalt să își încerce norocul în Giro.
Pentru Kruijswijk, venirea lui Dumoulin nu a fost o veste atât de bună, în plan personal, după cum singur a lăsat de înțeles. Kruijswijk nu a coborât mai jos de locul 9 vreo cursă pe etape pe care a terminat-o în ultimii trei ani, iar anul acesta a terminat pe locul trei în Turul Franței.
Acum, olandezul va trebui să își schimbe obiectivele, probabil, însă e clar că Jumbo-Visma are o forță mult mai mare decât până acum.
"Am aflat printre primii de venirea lui Tom Dumoulin. Echipa m-a informat că există această posibilitate și am fost extrem de surprins, pentru că nu mă așteptam ca formația să devină atât de puternică. Vă spun sincer, când am aflat că vine m-am gândit imediat la ce rol voi îndeplini eu în cadrul echipei. Dar am analizat bine și am realizat imediat că sunt numai avantaje prin co-optarea lui. Dacă vrei să fii cea mai puternică echipă, ai nevoie de astfel de cicliști. Venirea lui Tom ne ajută, ne crește nivelul, iar prezența lui printre noi pare extrem de naturală", a mai spus Kruijswijk.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo