Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pogacar a analizat traseul din Turul Franţei 2021, unul care nu i se potriveşte foarte bine

Cristian Mihală

Publicat 03/11/2020 la 10:55 GMT+2

Tadej Pogacar (UAE), învingătorul din Turul Franţei 2020, a comentat traseul din ediţia de anul viitor a celebrei competiţii. Profilul etapelor nu se potriveşte foarte bine cu ale sale calităţi, dar tânărul sloven e optimist.

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates)

Credit imagine: Getty Images

A 108-a ediție a cursei va avea loc între 26 iuni și 18 iulie și va favoriza rutierii cu un contratimp puternic. Duminică, ASO a dezvăluit parcursul din Turul Franţei 2021. Vom avea 58 kilometri de luptă contra-cronometru, cei mai mulți din 2013 până în prezent. Ruta din 2020 a programat doar 36,2 kilometri de contratimp, spre exemplu. Pentru prima oară din 2017, organizatorii au pregătit două etape de contratimp. În plus, vom avea doar trei finishuri în căţărare, astfel că rutieri ca Roglic, Froome (în forma obişnuită) sau Geraint Thomas vor avea un mare atu în faţa unor căţărători precum Tadej Pogacar, Simon Yates, Richard Carapaz, Thibaut Pinot, Mikel Landa sau Romain Bardet.

Pogacar, analiza traseului din Turul Franţei 2021

În Turul Franţei 2020, cea mai importantă competiţie ciclistă a anului, Pogacar a devenit al doilea cel mai tânăr învingător din istorie şi cel mai tânăr câştigător din ultimii 116 ani. El a câştigat Le Tour la contratimp, în penultima etapă, dar proba contra-cronometru de pe La Planches de Belles Filles a fost în căţărare.
Atât de mulţi kilometri de contratimp nu sunt o veste bună pentru învingătorul de anul acesta, deşi el însuşi nu e foarte slab contra-cronometru. Totuşi, prin comparaţie cu Roglic - care se anunţă principalul favorit -, Tadej va avea un handicap, în ciuda raportului de forţe din Marea Buclă de anul acesta. În plus, Pogacar şi-ar fi dorit mai mult de trei finishuri în căţărare, pentru a putea pune secunde importante între el şi rivali.
"E o rută interesantă, o rută clasică, diferită de parcursul din ultimii ani. Prima săptămână, în Bretania, va fi interesantă, cu şanse mari de vânturi laterale. Sper ca acel contratimp din etapa a 5-a să mi se potrivească destul de bine. Sunt doar trei finishuri în căţărare, mi-aş fi dorit mai multe, ar fi fost ideal pentru mine să fie mai multe. Dar ne aşteaptă o cursă interesantă, cu siguranţă că va fi palpitant", a spus Pogacar, prin intermediul unui comunicat de presă dat publicităţii de UAE.
Marele pariu pentru Pogacar va fi etapa a 11-a. După 4 ani de pauză, Turul Franței se întoarce în program cu legendara cățărare Mont Ventoux, iar aceasta va fi urcată chiar de două ori (pentru prima oară din 1994 până în prezent). Din păcate, finishul va fi în coborâre, astfel că s-ar putea să nu asistăm la ecarturi foarte mari.
Etapa regină va fi, probabil, a 18-a, în Pirinei, cu ascensiunea "mamut" de pe Luz Ardiden, venită la scurt timp după trecerea peste legendara Col du Tourmalet. Pogacar speră ca puţinele etape dure să îi fie în avantaj, astfel încât să îşi apere cu succes titlul cucerit anul acesta.
"În Alpi vor fi câteva runde grele, trecerea de două ori peste Mont Ventoux face din acea etapă una legendară. Sunt vreo două zile cu diferenţă de nivel de peste 4500 de metri, aşa că vom avea şi etape grele. Căţărările din Pirinei mi se potrivesc destul de bine, le cunosc din Vuelta de anul trecut", a mai spus Pogacar.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo