Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Sunt plătit să concurez pentru Ineos, nu pentru Egan Bernal!". Planul pentru Turul Franţei

Cristian Mihală

Actualizat 20/07/2020 la 12:55 GMT+3

Egan Bernal a confirmat încă o dată că Ineos nu va avea probleme cu orgoliile în Turul Franței, acolo unde trei foști câștigători ai competiției - el, Chris Froome și Geraint Thomas - se vor lupta pentru tricoul galben.

Egan Bernal a spus că se va simți ciudat fără Chriis Froome și Geraint Thomas în Turul Franței

Credit imagine: Getty Images

Decizia britanicilor de a veni în Le Tour cu toți cei trei mari rutieri de general a fost intens discutată în ultimele luni, mulți temându-se că echipa va avea de suferit din cauza rivalităților. Movistar e exemplul cel mai la îndemână în acest sens, în ultimele sezoane Valverde, Landa și Quintana nereușind să treacă peste ambițiile personale, și formația spaniolă având de suferit.
Mai mult, chiar și Sky s-a confruntat cu probleme, mulți gândindu-se la Turul Franței 2012. Atunci, Froome nu era încă omul de general de azi, astfel că britanicii au mers pe mâna lui Bradley Wiggins, în condițiile în care parcursul avea foarte mulți kilometri de contratimp. Froome a lucrat pentru "Sir Bradley" până la un punct, rămânând celebră faza în care l-a aşteptat pe lider pentru a-l duce în trenă, după ce nu a putut ţine pasul cu el pe căţărărări.
"Sunt plătit să concurez pentru Ineos, nu pentru Egan Bernal. Știu clar că ceea ce contează în primul rând pentru echipă e victoria finală în Turul Franței. Nu o să facem lucruri stupide, astfel încât să punem în pericol acest obiectiv. Toți trei suntem profesioniști, știm ce înseamnă să câștigi Turul Franței și aș putea spune că suntem chiar prieteni. Vorbim des și ne înțelegem foarte bine", a spus Bernal, citat de Velonews.
Întrebat despre modul în care se va stabili cine pentru cine lucrează în Turul Franţei, columbianul care s-a impus anul trecut în Marea Buclă a vorbit despre selecţia naturală, făcută pe şosea.
"Liderul va fi stabilit pe șosea, e foarte simplu. În funcție de rezultatele noastre, se va decide dacă vor exista doi lideri protejați sau vom rula pentru unul singur. Avem experiență și nu se pune problema să nu lucrăm unul pentru altul. Dacă va trebui să muncesc pentru Geraint sau pentru Chris, o voi face, nu am nicio problemă. Cum sunt sigur că la fel vor proceda și ei, dacă eu voi fi cel mai puternic", a explicat sud-americanul.

Bernal, înapoi în Europa: planul pentru Turul Franţei

Bernal s-a întors ieri în Europa, cu un charter special care va aduce aproximativ 180 de sportivi columbieni. Pentru sud-american urmează Tour de Occitaine, Tour de L’Ain şi Criteril Dauphine, curse care să îl pregătească pentru Turul Franţei. Bernal vizează victoria finală, însă e extrem de matur şi spune că va digera uşor o eventuală ratare a obiectivului.
"Bineînțeles că vreau să câștig Turul Franței, dar dacă nu se va întâmpla, nu o să fie o mare problemă. Am abia 23 de ani, am o întreagă carieră înainte. Voi fi mulțumit că m-am pregătit cum a trebuit și că am făcut totul pentru a câștiga", a mai spus columbianul.
Turul Franţei va fi probabil ultima mare cursă în care Bernal şi Froome vor rula în aceeaşi echipă, britanicul urmând să semneze din iarnă cu Israel Start Up Nation. Columbianul a vorbit la superlativ despre cvatruplul câştigător al Turului Franţei şi a dezvăluit că regretă că nu îl va mai avea alături, în cadrul Ineos.
"Va fi rău pentru noi să îl avem pe Chris rival. Dar, în acest moment, sunt fericit că a ales să continue, că îl vom avea alături în Turul Franței, și că e sănătos după perioada grea pe care a traversat-o", a concluzionat Bernal.
Turul Franţei, cea mai importantă cursă de ciclism din lume, se va desfăşura, în direct pe Eurosport 1, în perioada 29 august-20 septembrie.
Program Premier League (18-20 iulie)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo