Sosit pe 3 pe Etna, în spatele lui Lennard Kamna, Juan Pedro Lopez a preluat atunci și tricoul roz, pe care l-a purtat în ultimele 5 etape. Era de așteptat ca unul dintre favoriți să îl "dezbrace" pe iberic de prestigiosul maiou după runda de duminică, terminată cu două cățărări de categoria întâi. Dar spaniolul lui Trek a rezistat fantastic și a sosit pe 15, la un minut și 46 de minute de câștigătorul surprinzător Jai Hindley.
Juan Pedro Lopez și-a salvat astfel in-extremis tricoul roz, având în prezent doar 12 secunde avans față de Joao Almeida. La interviul de final, rutierul Trek și-a exprimat bucuria de a rămâne lider la general, dar a ținut să își ceară scuze pentru atitudinea avută. Sam Oomen (Jumbo-Visma) i-a căzut victimă spaniolului, după ce, în timpul etapei, l-a împins pe acesta.
"Înainte de orice întrebare, vreau să îi cer scuze lui Sam Oomen, pentru că, într-un moment de tensiune, am reacționat necugetat. Am simțit că m-a împins și mi-am pierdut capul, nu am mai gândit limpede și am aruncat cu o sticlă în el. Îmi cer scuze", a spus Juan Pedro Lopez pentru eurosport.co.uk.
Turul Franței
Turul Franței 2022 | Fabio Jakobsen este protagonistul unei reveniri fabuloase!
ACUM O ORĂ

Lopez, în al 9-lea cer, Simon Yates, out din cursa pentru general, în Giro 2022

Evident, Juan Pedro Lopez nu are nicio șansă nici măcar la un top 10 la general, la final de Giro, astfel că, după ce va preda tricoul, probabil se va odihni câteva zile, pentru ca apoi să încerce, în ultima săptămână, câteva evadări care să îi aducă și un succes de etapă.
Până atunci, ibericul se bucură de poziția neașteptată pe care o are în clasament, în a doua zi de pauză din Turul Italiei 2022.
"E un vis pentru mine, nu îmi imaginam că voi rezista în roz și după Blockhaus. Mă bucur de acest moment și de faptul că în ziua de pauză tricoul de lider la general va fi tot în posesia mea", a mai spus Juan Pedro Lopez.
Runda de ieri a cristalizat lucrurile în clasamentul general, podiumul Giro 2022 urmând a fi ocupat, în mod normal, de 3 dintre Carapaz, Bardet, Almeida, Jai Hindley sau Mikel Landa. Simon Yates, omul care impresionase în contratimpul din etapa 2 și care era văzut de mulți ca al doilea favorit, după Carapaz, a pierdut orice șansă la general. Chinuit de o problemă la genunchi, britanicul a pierdut duminică 11 minute și 15 secunde. Există deja voci care susțin că ciclistul Bike Exchange ar trebui să se retragă și să pregătească Turul Franței.
Turul Franței
Turul Franței 2022 | Fabio Jakobsen, demonstrație de forță în etapa a 2-a
ACUM 15 ORE
Turul Franței
Fabio Jakobsen a câștigat la sprint etapa a 2-a din Turul Franței! Van Aert, noul tricou galben
ACUM 17 ORE