Organizatorii Turului Franţei, competiţie care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 27 iunie - 19 iulie, nu s-au grăbit inițial să ia vreo decizie oficială privind amânarea cursei. Totuşi, aceasta nu avea cum să se ţină potrivit calendarului iniţial, apropiaţi ai lui Christian Prudhomme, directorul cursei, lăsând de înţeles încă de ieri că Le Tour va fi reprogramat. Astăzi a venit și confirmarea oficială: pentru prima oară de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, Turul Franței nu va avea loc în iulie.
Într-un comunicat de presă publicat miercuri, după ce reprezentanții UCI s-au întâlnit cu cei ai ASO, s-a ajuns la concluzia că varianta optimă pentru desfășurarea competiției e perioada 29 august - 20 septembrie.
Baseball / Softball
Patronul echipei de pe locul doi în topul celor mai bogate din lume a încetat din viață
15/04/2020 LA 09:31
Traseul va fi același, evident, "unul foarte, foarte greu, cel mai greu din ultimii douăzeci de ani. Va fi suficient pentru a vă entuziasma, chiar dacă sezonul va fi redus considerabil", după cum a spus Prudhomme, directorul cursei, după anunțul oficial, pentru L'Equipe. Criteriul Dauphine, o cursă pregătitoare care trebuia să se desfășoare în perioada 31 mai - 7 iunie, va fi amânată și ea, cel mai probabil pentru începutul lunii august. "Este o discuție în acest sens, dar nu s-a luat o decizie finală", a fost răspunsul dat de organizatori în privința Dauphine.
De notat că Vuelta, al treilea Mare Tur din calendar trebuie să se desfășoare în perioada 14 august - 6 septembrie, astfel că e posibil ca cele două mari competiții să se țină în paralel. Deocamdată organizatorii Turului Spaniei nu au luat vreo decizie în privința decalării competiției. De notat că în calendar ar trebui să se găsească loc și pentru Giro, RCS amânând cursa, dar necomunicând încă un nou calendar pentru ea. E și dificil să facă asta, având în vedere că Italia a fost mult timp cea mai afectată țară din lume de coronavirus.

Slideshow

Așa a fost în Turul Franței anul trecut

13 imagini

Traseul Turului Franței 2020

A 107-a ediție va fi una neconvențională, cu multiple cățărări care li se potrivesc mult mai bine unor rutieri agresivi, ca Julian Alaphilippe și Thibaut Pinot, marile speranțe ale Hexagonului. Cursa din 2020 se va desfășura aproape exclusiv în jumătatea sudică a Franței și va programa etape atât în Pirinei, în Masivul Central și Alpi. În total vor fi 29 de cățărări repertoriate, dar doar 6 finishuri în cățărare.
Vom avea doar 36 de kilometri de contratimp, ceea ce îi va dezavantaja pe rutieri precum Tom Dumoulin, Chris Froome sau Geraint Thomas. Mai mult, contratimpul din etapa 20 va fi în mare parte în cățărare, ajungându-se pe Planche des Belle Filles, o cățărare pe care Pinot o cunoaște perfect.
Cățărările legendare ca Alpe d'Huez sau Mount Ventoux lipsesc în ediția din 2020, însă ne vom bucura de Puy Mary (în Masivul Central) și de Col de la Loze (în inima Alpilor). De notat că al doilea weekend e destinat Pirineilor, dar nu vom avea parte de vreun finish în cățărare. Ultima rundă care va putea schimba clasamentul general va fi chiar singurul contratimp, cel cu final pe Planche des Belle Filles. De menționat că secțiunea nepavată, pe care s-a ajuns în ultimii ani, nu va fi prezentă anul viitor.
9 dintre etape vor beneficia de bonusurile de secunde (8-5-2) pe anumite cățărări. Se dorește astfel animarea rutierilor importanți din pluton, care să atace de departe în dorința de a avea acces la secundele de bonificație.

Marii favoriți în Turul Franței 2020

La prezentarea din toamnă, au fost în sală Bernal, Alaphilippe, Pinot, Romain Bardet și Froome, semn că toți vor face din Turul Franței 2020 principalul țel al sezonului.
Foarte interesant va fi de văzut ce va alege Jumbo Visma, probabil a doua cea mai puternică echipă în Marile Tururi, după Ineos. Olandezii s-au întărit cu Tom Dumuoulin, dar rămâne de văzut dacă acesta va participa în Turul Franței sau echipa își va canaliza toate energiile pe Primoz Roglic, care a câștigat Turul Spaniei. Nu e exclusă nici varianta ca cei doi să fie co-lideri, dar în condițiile în care Bernal și Froome vor fi mari favoriți, e de așteptat ca unul dintre liderii Jumbo Visma să meargă în Giro, unde ar avea șanse mult mai mari la victoria finală.

Ultimii 10 câștigători din Turul Franței

  • 2019 - Egan Bernal
  • 2018 - Geraint Thomas
  • 2017 - Chris Froome
  • 2016 - Chris Froome
  • 2015 - Chris Froome
  • 2014 - Vincenzo Nibali
  • 2013 - Chris Froome
  • 2012 - Bradley Wiggins
  • 2011 - Cadel Evans
  • 2010 - Andy Schleck (după descalificările lui Contador și Denis Menchov)
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Turul Italiei
Alessandro Covi a câștigat etapa 20 din Giro! Carapaz a pierdut tricoul roz în fața lui Hindley
ACUM 7 ORE
Turul Italiei
Bătălie amânată la vârf în Turul Italiei, pentru Cima Coppi. Koen Bouwman, învingătorul zilei
IERI LA 15:37