După ce inițial bătălia s-a dat în patru între Sweeny, Kung, Politt și Erviti, Kung a fost cel care a cedat primul, cu 12 km rămași. Nils Politt a forțat spre final într-o manieră care face să fie puțin plauzibil că rutierul de 27 de ani are în palmares un singur succes - o etapă la Turul Germaniei în 2018. Politt, cu un avans de 15 secunde față de Erviti și Sweeny nu a mai putut fi oprit.
După intrarea în ultimul kilometru, Politt a putut să se bucure de atmosfera din Nimes, conștient fiind că avea asigurată prima sa victorie în Turul Franței. Aceasta este a cincea sa apariție în Turul Franței iar germanului nu îi venea să creadă la finalul cursei că, în sfârșit, este învingător.
Germanul de la Bora-Hansgrohe a câștigat etapa a-12-a după un efort solo impresionant la finalul cursei. Erviti (Movistar) s-a clasat pe poziția a doua la 34 de secunde distanță, podiumul fiind completat de Harry Sweeny (Lotto Soudal).
Turul Italiei
Santiago Buitrago, victorie spectaculoasă în etapa a 17-a din Giro! Favoriții au făcut meci egal
ACUM 13 ORE

Momentele cheie din etapa 12 a Turului Franței

154KM RĂMAȘI: Într-o cursă întârziată de vântul puternic, Bora, QuickStep, Groupama și Qhubeka au început atacând însă ofensiva lor este întreruptă de sensurile giratorii. Rapid s-au format cel puțin trei grupuri separate.
135KM RĂMAȘI: Plutonul s-a reformat: Andre Greipel (Israel Start-Up Nation, Edward Theuns (Trek-Segafredo), Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), Imanol Erviti (Movistar), Nils Politt (Bora-Hansgrohe), Stefan Kung (Groupama-FDJ), Stefan Bissegger (EF Education-Nippo), Connot Swift (Arkea-Samsic), Harry Sweeny and Brent Van Moer (both Lotto Soudal), Luca Mezgec (Team BikeExchange), Sergio Henao (Qhubeka-NextHash) și Edvald Boasson Hagen (Team TotalEnergies).
128KM RĂMAȘI: Distanța s-a mărit la cinci minute pentru cei 13 lideri și se pare că Mark Cavendish nu va reuși să egaleze recordul lui Eddy Merckx astăzi.
110KM RĂMAȘI: Aproape nouă minute avans pentru cei 13 lideri. Un grup stelar care cuprinde trei cicliști care au câștigat anterior etape din Turul Franței precum Alaphilippe (6 ori), Greipel (11 ori) și Boasson Hagen (3 ori).
65KM RĂMAȘI: Plutonul a terminat cățărarea iar UAE Team Emirates este în vârf. Davide Formolo este cel aflat la conducere și se află la o distanță de 11min39sec de cei 13 lideri. Italianul a avut de suferit la începutul cursei, dar a recuperat ulterior impresionant.
52KM RĂMAȘI: Evadarea are un avans de aproape 13 minute în acest moment. Cicliștii de la vârf sunt: Andre Greipel (Israel Start-Up Nation), Edward Theuns (Trek-Segafredo), Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), Imanol Erviti (Movistar), Nils Politt (Bora-Hansgrohe), Stefan Kung (Groupama-FDJ), Stefan Bissegger (EF Education-Nippo), Connot Swift (Arkea-Samsic), Harry Sweeny and Brent Van Moer (both Lotto Soudal), Luca Mezgec (Team BikeExchange), Sergio Henao (Qhubeka-NextHash) și Edvald Boasson Hagen (Team TotalEnergies).
40KM RĂMAȘI: Patru cicliști se distanțează la aproximativ 30 de secunde în evadare: Sweeny, Kung, Politt și Erviti.
16KM RĂMAȘI: Cei patru lideri au acum un avans de 50 de secunde.
Turul Italiei
Verdictul medicilor privind problema la ochi a lui Girmay, care a fost forţat să abandoneze Giro
ACUM 16 ORE
Ciclism
Jaime Restrepo, executat în stil mafiot pe străzile din Columbia
ACUM 18 ORE