O nouă etapă, un nou sprint final, iar câștigătorul a fost și el unul cunoscut deja lumii. Fernando Gaviria s-a impus în fața lui Peter Sagan, la fel cum o făcuse și în prima etapă a Turului Franței, sâmbătă. Columbianul de la Quick-Step Floors s-a dovedit a fi cel mai puternic, trecând linia de sosire ușor în fața lui Sagan și a lui Andre Greipel.
Germanul a deschis sprintul devreme și părea favorit pentru a trece primul linia de sosire, însă a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul al treilea. Alți sprinteri implicați, Dylan Groenewegen, Marcel Kittel, Alexander Kristoff sau John Degenkolb, au încheiat în top 10.
Tricoul galben a rămas pe umerii lui Greg Van Avermaet la capătul unei zile în care clasamentul general a rămas neschimbat în prima lui parte. Belgianul are un avans de trei secunde în fața lui Geraint Thomas, fiind la egalitate cu coechipierul său, Tejay van Garderen, înaintea etapei a 5-a a Turului.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
IERI LA 12:33
O evadare de patru cicliști a avut loc curând după startul oficial, iar Cofidis a avut doi rutieri în grupul ce a luat un avans de până la 7 minute în fața plutonului. Dimitri Claeys și Anthony Perez au fost acompaniați de Jerome Cousin și Guillaume Van Keirsbulck, acesta din urmă fiind ultimul prins de pluton, cu mai puțin de 1 kilometru rămas din etapă.
Într-adevăr, plutonul nu a fost departe de a se păcăli în etapa ce a venit după eforturile considerabile făcute cu o zi în urmă, la contratimpul pe echipe. Perez a cules singurul punct pus în joc în cățărarea de la Saint-Jean-la-Poterie, astfel încât trei rutieri se află la egalitate în clasamentul cățărătorilor. Dion Smith poartă tricoul cu buline, dar l-ar putea pierde în etapa a 5-a, care propune nu mai puțin de cinci cățărări repertoriate.
Sprintul intermediar i-a adus lui Gaviria 11 puncte, acesta fiind urmat de Greipel, Sagan, Degenkolb, Kristoff, Kittel și Arnaud Demare în urma celor patru evadați. Cu punctele culese la finalul etapei, columbianul s-a apropiat la numai 4 lungimi în urma lui Sagan, care continuă să poarte tricoul verde de lider al clasamentului pe puncte.După cinci etape din Tur, cei doi par a fi singurii capabili să se lupte pentru câștigarea acestuia la finalul competiției.
După trei etape clare de sprint au avut loc sâmbătă, duminică și marți, miercuri etapa a 5-a va fi una mai dificilă pentru viteziștii plutonului. Cu două cățărări de categoria a 4-a și trei de a 3-a, plus un final în ascensiune la Quimper, etapa de 204,5 kilometri se anunță una ce ar putea favoriza un atac decisiv dar devreme, sau chiar o evadare.
Clasament etapă: 1. Fernando Gaviria – 4h 25min 1s; 2. Peter Sagan; 3. Andre Greipel; 4. Dylan Groenewegen; 5. Marcel Kittel; 6. Andrea Pasqualon; 7. Alexander Kristoff; 8. John Degenkolb; 9. Dion Smith; 10. Timothy Dupont.
Clasament general: 1. Greg Van Avermaet – 13h 33min 56s; 2. Tejay van Garderen; 3. Geraint Thomas +0.03; 4. Philippe Gilbert +0:05; 5. Julian Alaphilippe +0:07; 6. Bob Jungels +0:07; 7. Tom Dumoulin +0:11; 8. Soren Kragh Andersen +0:11; 9. Michael Matthews +0:11; 10. Rigoberto Uran +0:35.
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
24/01/2022 LA 18:01
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29