Mark Cavendish a sprintat pe final și a reușit a doua victorie de etapă la ediția din 2021 a Turului Franței.
Britanicul de 36 de ani și-a sincronizat la perfecție sprintul final din Chateauroux, reușind astfel să obțină a 32-a victorie de etapă din carieră la Turul Franței.
Aceasta a fost a doua victorie a lui Cavendish la Turul Franței din ultimii 5 ani. Astfel, "Cav" mai are nevoie de două succese pentru a-l egala pe marele Eddy Mercks, care deține recordul de victorii (34).
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Performanța englezului este cu atât mai mare cu cât în urmă cu 7-8 luni nici nu avea echipă și nu a fost departe de a spune adio ciclismului de performanță la finalul sezonului trecut, fiind măcinat în ultimii ani de probleme de sănătate.

Cele mai importante momente din etapa 6 a Turului Franței

160.5. KM RĂMAȘI - Cursa a debutat cu atacuri direct. Doi cicliști de la Lotto Soudal sunt implicați, nu e o surpriză având în vedere că și-au pierdut sprinterul, pe Caleb Ewan, în etapa a treia.
155KM RĂMAȘI - Cei care s-au desprins sunt cu aproape un minut avans erau: Toms Skujins (Trek-Segafredo), Kasper Asgreen (Deceuninck-QuickStep), Nils Politt (Bora-Hansgrohe), Jonas Rickaert (Alpecin-Fenix), Greg van Avermaet (Ag2R-Citroen), Soren Kragh Andersen (Team DSM), Thomas De Gendt (Lotto Sooudal) și Georg Zimmermann (Intermarche-Wanty-Gobert).
145KM RĂMAȘI - Grupul de opt care s-a desprins rămâne cu un avans de doar 50 de secunde, dar plutonul pare să aibă o misiune dificilă.
140KM RĂMAȘI - De Gendt, Zimmermann, Kragh Andersen și Van Avermaet s-au distanțat la vârf de restul. Anthony Turgis (Team TotalEnergieas) a încercat să se apropie mai devreme, dar în zadar. Asgreen depune un efort considerabil și îi trage după el și pe restul de trei cicliști din evadare și la borna de 138km ne-am întors la opt oameni în evadare. Distanța a ajuns la doar 40 de secunde de pluton.
125KM RĂMAȘI - Cea mai mare parte a evadării a fost neutralizată, însă Van Amermaet s-a distanțat singur la vârf. Are un avans de 1min30sec și un singur om - Roger Kluge de la Lotto Soudal - care încearcă să se apropie.
120KM RĂMAȘI - Roger Kluge s-a alăturat lui Van Amermaet la vârf iar cei doi au ajuns la un avans de puțin sub două minute.
100KM RĂMAȘI - Van Avermaet și Kluge se află în discuții, unele care inlcud râsete și dat din cap. Pare că amândoi știu că nu nicio șansă rămână în vârf și se vor relaxa. Distanța este de doar 1min20sec și cu Tim Declerq de la Deceuninck-QuickStep fiind în spate, este doar o chestiune de timp.
63KM RĂMAȘI - Urmează un sprint intermediar. Van Avermaet și Kluge au un avans de 1min10sec apropiindu-se de sprintul intermediar, ceea ce ar putea fi o probă pentru sprintul final de astăzi.
40KM RĂMAȘI - Cei doi lideri au acum un avans de doar 40 de secunde în timp ce Tim Declercq s-a întors la vârful plutonului pentru a deschide trenulețul pentru Deceuninck-Quickstep.
20KM RĂMAȘI - Evadarea este aproape inexistentă. Van Avermaet și Kluge mai au un avans de doar 15 secunde în acest moment, cu doar 20 de kilometri rămași, cu un drum drept înainte.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02