Viitorul lui Froome pare stabilit, Israel Start-Up Nation oferindu-i 5 milioane de euro pentru următoarele trei sezoane, ceea ce îl va transforma în cel mai bine plătit rutier din lume, la egalitate cu Peter Sagan. O sumă impresionantă pentru un rutier de 35 de ani care vine după o absență îndelungată, după căzătura din Dauphine 2019.
Noua formație de World Tour i-a promis locotenenți extrem de puternici, pentru a conta în lupta pentru bătălia la câștigarea Turului Franței, iar patronul echipei a făcut chiar lobby ca Froome să se transfere de la jumătatea acestui sezon.
Van Baarle a dezvăluit că a discutat cu Froome despre posibila plecare în fereastra de mercato din vară, dar ciclistul născut în Kenya a dat asigurări ca fi în Turul Franței în tricoul lui Ineos.
Turul Franței
Tadej Pogacar nu va face dubla Giro - Turul Franţei în 2022: "Sunt încă foarte tânăr"
19/11/2021 LA 11:49
"Bineînțeles că am vorbit despre asta, pentru că e o știre care apare peste tot în presă. Ne-a spus că va rămâne alături de noi pentru Turul Franței. Nu știu ce se discută în culise sau dacă s-a hotărât să plece încă din vară, știu doar ce ne-a spus. Bănuiesc că va fi alături de noi în Turul Franței", a spus Van Baarle pentru ziarul olandez AD.

Chris Froome, șanse mici la Turul Franței dacă pleacă de la Ineos

În prezent, Van Baarle și Chris Froome sunt într-un cantonament la înălțime, în Isola 2000 ski resort, la granița dintre Franța și Italia. Alături de ei se mai află Geraint Thomas, Michal Kwiatkowski sau Pavel Sivakov.
Întrebat cum ar fi să îl aibă pe Froome adversar după ce ani de zile l-a ajutat, ducându-i trena, Van Baarle a spus: "Ar fi foarte ciudat. Dar nu cred că va pleca de la noi așa devreme. Avem cea mai puternică echipă. Dincolo de asta, avem o experiență fantastică în Turul Franței, iar acest lucru nu poate funcționa decât în favoarea lui Chris".
Decizia lui Froome de a pleca de la Ineos la finalul sezonului, când i se termină contractul, ține în special de faptul că echipa nu mai are aceeași încredere în el. Dincolo de vârstă și de accidentare, britanicii au în Egan Bernal cel mai bun cățărător din lume, care promite să domine Marile Tururi mulți ani de acum înainte. În Turul Franței 2020, Ineos va merge cu trei lideri: Egan Bernal, Geraint Thomas și Chris Froome.
https://i.eurosport.com/2020/06/23/2837590.jpg
Ciclism
Chris Froome a luat atitudine în chestiunea legată de sănătatea mintală a sportivilor de performanță
21/08/2021 LA 09:25
Olympic Games
Wout Van Aert, principalul favorit la medalia de aur în cursa de șosea de la Jocurile Olimpice?
22/07/2021 LA 17:56