Ieri, în presa din Vest a apărut informația că ciclistul britanic ar fi părăsit stagiul de pregătire al formației Ineos, iar mulți s-au grăbit să pună asta pe seama problemelor de sănătate avute de cvatruplul învingător din Turul Franței. Mai mult, englezii s-au întrebat dacă Froome va mai ajunge vreodată la nivelul care l-a transformat în cel mai bun om de general din plutonul profesionist.

Froome: "Recuperarea mea decurge bine"

Lucrurile nu ar fi deloc atât de grave pe cum au fost prezentate, a ținut să asigure Froome. Acesta a explicat că părăsirea cantonamentului a fost planificată, el aflându-se în acel stagiu de pregătire cu mult înainte ca ai săi coechipieri să sosească.
Turul Franței
Tadej Pogacar nu va face dubla Giro - Turul Franţei în 2022: "Sunt încă foarte tânăr"
19/11/2021 LA 11:49
"Vreau să clarific lucrurile. Am ajuns în cantonament încă de la începutul lui decembrie, de aceea am plecat mai devreme. Recuperarea mea decurge bine și voi începe un nou stagiu de pregătire joia viitoare", a scris Froome pe twitter. Întrebat de un prieten virtual dacă se simte pregătit să facă față ritmului din Turul Franței 2020, ciclistul născut în Nairobi a punctat: "Nu încă, dar cu multă muncă sper ca la începutul lui iulie să fiu în forma necesară".
Froome dorește în 2020 să egaleze recordurile istorice deținute de Jacques Anquetil (Franța) Eddy Merckx (Belgia), Bernard Hinault (Franța) și Miguel Indurain (Spania). Fiecare a reușit să câștige Marea Buclă de câte 5 ori, ulterior fiind depășiți de Lance Armstrong, care ajunsese la 7. Americanul a recunoscut însă că s-a dopat și i-au fost șterse toate rezultatele din palmares.
Turul Franței
Legendele ciclismului se înclină în fața lui Pogacar! "Va lua 7 Tururi ale Franței"/"E noul canibal"
18/07/2021 LA 06:52
Turul Franței
Pogacar, acuzat că trișează în Turul Franței. Răspunsul slovenului
17/07/2021 LA 06:25