Învingător în Marea Buclă în 2019, Bernal a dezvăluit deja că va merge în Giro, însă foarte probabil va fi prezent şi la startul Turului Franţei. Asta pentru că ar fi ciudat ca învingătorul en-titre să nu participe, dar şi pentru că rutierul columbian poate fi un ajutor uriaş pentru Froome în tentativa de a-i egala pe Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Bernard Hinault și Miguel Indurain la numărul de Tururi ale Franței aflate în palmares.
Dar și Geraint Thomas vrea să meargă în Turul Franței 2020, lucru confirmat într-un interviu pentru The Guardian.
"Vreau să particip în Turul Franţei. Lucrurile nu sunt încă oficial confirmate, dar în acest moment asta îmi doresc", a spus "G", câștigătorul cursei în 2018.
Turul Franței
Tadej Pogacar nu va face dubla Giro - Turul Franţei în 2022: "Sunt încă foarte tânăr"
19/11/2021 LA 11:49
Anul acesta, Geraint Thomas a trebuit să se mulțumească doar cu locul secund în Turul Franței, în ultimele runde fiind un locotenent de lux pentru Bernal. Statut care nu l-a încântat, după cum singur a recunoscut; însă, privind în perspectivă, rutierul de la Ineos nu putea să aibă o altă abordare.
"Am fost puţin frustrat, trebuie să recunosc. Dar când sunt rutieri mai buni în echipă, lucrurile sunt clare, cei mai buni trebuie sprijiniţi. Ciclismul este un sport de echipă şi toţi ştim asta foarte bine", a mai punctat britanicul.

Geraint Thomas visează să mai câștige o dată Turul Franței

Deși în Froome și Bernal are doi contracandidați de cinci stele în propria echipă, Thomas a recunoscut că încă visează să își mai treacă un Tur al Franței în palmares. Penru asta va avea nevoie, probabil, de foarte mulți kilometri de contratimp, în condițiile în care pe munți nu e la fel de puternic precum rivalii săi.
"Froome este cel mai mare ciclist de Mare Tur al generaţiei sale. Acum a apărut Bernal, care a câştigat Turul Franţei la 22 de ani şi care va fi cu siguranţă în următorii 10-12 ani super-competitiv. Dar eu îmi voi dori întotdeauna încă un Tur al Franţei în palmares", a concluzionat Geraint Thomas.
Turul Franței
Legendele ciclismului se înclină în fața lui Pogacar! "Va lua 7 Tururi ale Franței"/"E noul canibal"
18/07/2021 LA 06:52
Turul Franței
Pogacar, acuzat că trișează în Turul Franței. Răspunsul slovenului
17/07/2021 LA 06:25