În iarnă, când directorii sportivi ai lui Mitchelton Scott (formație care va continua sub această denumire după păcăleala Manuela Fundation) au gândit noul sezon, Simon Yates avea ca obiective Giro și Jocurile Olimpice. Cum pandemia de coronavirus a dat peste cap calendarul, învingătorul din Vuelta 2018 a spus clar că sunt șanse mari să fie prezent în Le Tour, alături de fratele său geamăn, Adam.
Conform Cycling News, australienii au renunțat la idee, urmând ca Simon Yates să se concentreze exclusiv pe Giro, competiție pe care vrea să o câștige. Simon și Adam au calități extrem de similare, dar la nivel de mari tururi primul pare să aibă un mic plus.
De notat că Mithcelton nu l-a selectat pe lista redusă pentru Turul Franței 2020 nici pe Jack Haig, un cățărător tânăr, dar care posedă calități de excepție. Ca atare, se pare că formația de la Antipozi consideră că Le Tour nu poate fi câștigat, în condițiile în care Ineos și Jumbo Visma vor alinia adevărate Dream Teamuri și se vor mulțumi cu o echipă care să vizeze un top 5 la general.
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48

Adam Yates și Esteban Chaves, liderii Mitchelton Scott în Turul Franței.

Adam Yates și Esteban Chaves vor fi liderii, Mikel Nieve va fi locotenentul de lux în munți, iar Luke Durbridge îi va ghida pe lideri pe plat. Echipa va fi completată cu 4 din următorii 6 rutieri: Damien Howson, Daryl Impey, Christopher Juul-Jensen, Jack Bauer, Michael Hepburn și Luka Mezgec.
Locul 4 în Turul Franței 2016, Adam Yates poate fi, în formă maximă, un concurent la podium. Britanicul mai are un singur top 10 în marile tururi (locul 9 în Giro 2017), însă, astfel că, judecând după cât de selectă va fi concurența în Le Tour anul acesta, e greu de crezut că englezul va putea spera la mai mult de un top 5.
Mulți ochi vor fi ațintiți și spre Esteban Chaves, rutierul care în 2016 uimea lumea ciclismului, reușind podiumuri atât în Giro (locul 2), cât și în Vuelta (locul 3). Pe lângă aceste două performanțe fantastice, Chaves bifa acum patru ani și prima victorie într-un "monument", impunându-se în Il Lombardia. De atunci, micuțul columbian a avut mari probleme de sănătate, nereușind să mai atingă nivelul anterior. După un 2017 negru, sud-americanul a dat semne că a trecut peste perioada grea, cu câte o victorie de etapă în Giro 2018 și Giro 2019, mult prea puțin însă pentru așteptările pe care specialiștii le aveau de la el. Acum, Chaves pare că a trecut peste toate problemele și visează la un loc cât mai bun în Turul Franței.
https://i.eurosport.com/2020/06/29/2841179.jpg
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54
Turul Spaniei
Clement Champoussin, victorie uriașă în etapa a 20-a din Vuelta! Roglic, ca și câștigător la general
04/09/2021 LA 15:48