Etapa regină din Turul Franței s-a încheiat cu victoria lui Miguel Angel Lopez, însă ceea ce interesa în primul rând era duelul dintre Roglic și Pogacar, primii doi clasați la general. Câștigător a două etape în această ediție din Le Tour, rutierul UAE a promis că va ataca, însă Col de la Loze a fost o cățărare prea grea și prea neregulată pentru calitățile sale. În plus, faptul că s-a ajuns la peste 2300 de metri altitudine l-a încurcat teribil pe tânărul sloven.
Pogacar a pierdut 15 secunde față de Roglic, la care s-au mai adăugat cele de bonificație, însă Tadej rămâne optimist și crede că bătălia pentru tricoul galben nu e încă jucată, chiar dacă rutierul Jumbo Visma are contratimpul din penultima etapă de partea sa.
"Sunt fericit cu rezultatul meu, a fost o zi foarte grea. Bahrain a setat un tempo foarte rapid pe Madeleine, iar pe Col de la Loze cursa pur și simplu a explodat în ultimii kilometri. A fost un final foarte greu și sunt bucuros că nu am pierdut mai mult timp. Încă sunt de părere că pot să sper la locul unu, mâine va fi din nou o zi foarte grea. Vom vedea ce putem face, dar cred că putem fi mulțumiți pentru ceea ce am arătat până acum. Voi lupta până la capăt pentru locul întâi, asta e sigur", a spus Pogacar la final, pentru ca apoi să descrie cât de complicat i-a fost să mențină un ritm constant pe ultima cățărare a zilei: "Au fost secțiuni de plat, apoi secțiuni foarte dure, cu o pantă incredibilă. Mi-a fost foarte greu. Dar cel mai greu mi-a fost din cauza altitudinii. A fost una dintre cele mai grele zile din viața mea".
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29

Pogacar, posesor a două tricouri distinctive în Turul Franței

Pogacar a venit pe trei în etapă și se află la 57 de secunde de Roglic, însă ziua de azi nu a fost nici pe departe una slabă. La începutul Turului Franței unii specialiști nu îl luau în considerare pe sloven pentru un podium la general tocmai pentru că se așteptau să clacheze în Alpi.
Tadej a arătat azi că poate fi foarte puternic, independent de profilul etapei și de altitudine și a reușit un lucru pe care puțini îl anticipau: e deținătorul tricoului alb cu buline roșii. Deși erau oameni în evadare pe Col de Madelaine, rutierul sloven a sprintat pentru a fi primul din pluton care trece peste acea cățărare de categoria specială.
Acele puncte s-au adăugat la cele avute din Masivul Central și Pirinei și, cu punctele obținute la final, l-au clasat pe Pogacar pe primul loc în clasamentul celor mai buni cățărători (66 puncte). Mâine va fi o etapă pentru evadare, în care sunt multe puncte în joc, astfel că locul doi de la general probabil nu își va îmbogăți zestrea, însă a spus fair că, dacă i se ivesc oportunități, nu le refuză.
El era deja în posesia tricoului alb, care nu mai poate fi luat de pe umerii lui, având un avans de peste 3 minute față de al doilea clasat în ierarhia tinerilor, Enric Mas și de aproape o oră și jumătate în fața locului trei, ocupat de Valentin Madouas.
"Am văzut pe Madeleine că sunt puncte disponibile și am zis să încerc, de ce nu. Dacă voi fi în poziția să lupt pentru tricoul alb cu buline roșii, o voi face. Sunt foarte fericit că am ambele tricouri acum, dar obiectivul e în continuare generalul. Dacă voi putea să iau tricoul galben, voi fi cel mai fericit", a concluzionat Pogacar.
Ciclism
2021 în sport | Tadej Pogacar, omul capabil să doboare orice record în Turul Franței
24/12/2021 LA 09:24
Ciclism
Primoz Roglic și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! Șefii echipei au planuri mari cu slovenul
22/12/2021 LA 16:22