UAE pare cu spatele la zid, după ce Vegard Stake Laengen şi George Bennett au abandonat, Rafal Majka are COVID-19 (dar continuă), iar Hirschi şi Soler sunt complet ieşiţi din formă. Pogacar a arătat impecabil până acum, dar cu siguranţă că Jumbo Visma şi Ineos vor dori să îl izoleze pe tânărul sloven.
Până acum, dublul campion de Turul Franţei a părut senzaţional şi se părea că nimic nu îi poate sta în cale, dar noile coordonate ar putea schimba dinamica cursei. Cel puţin asta cred Bradley Wiggins şi Robbie McEwen, specialişti Eurosport.
"Ce se va întâmpla în următoarele două zile va fi crucial pentru cursă. Se poate schimba totul la 180 de grade. Ce se întâmplă la UAE ne arată cât de fragil e totul în ciclism, în condiţiile acestea de pandemie. Ce înseamnă pentru Pogacar abandonurile coechipierilor vom vedea în Alpi. Poate fi devastator pentru el", a spus Wiggins pentru Eurosport.
Turul Franței
"Tremura tot!" Vingegaard, de la puștiul paralizat de frică, la un mic "canibal" al Turului Franței
26/07/2022 LA 11:35
Robbie McEwen, care a dus de 3 ori la Paris tricoul verde, câştigând nu mai puţin de 12 etape în Turul Franţei, crede şi el că situaţia de la UAE e una extrem de complicată. Dacă şi în contextul în care se poate baza doar pe McNulty pentru căţărările grele, Pogacar rezistă, cu siguranţă că putem vorbi de un "patron" al Le Tour mai puternic decât toţi rutierii de general din istoria recentă.
"Va fi testul suprem pentru Tadej. Nu mai e vorba de "Pogacar vs restul lumii", ci de "Pogacar vs COVID". Vorbim de pierderi mari pentru UAE, atât de devreme în cursă. Le ţin pumnii tuturor, nimeni nu vrea să vadă competiţia afectată şi mai mult de cazurile de COVID", a spus australianul.

Pogacar rămâne calm, în ciuda tuturor problemelor

Trebuie spus că, pe lângă problemele apărute la UAE, Pogacar are în faţă două etape în Alpi care nu vor fi deloc pe placul său din două motive. În primul rând, ascensiunile au o pantă constantă, iar specialiştii sunt de părere că Geraint Thomas şi Jonas Vingegaard au un avantaj din acest punct de vedere. În al doilea rând, liderul Jumbo a vorbit despre cât de bine se simte el la temperaturi ridicate, iar Alpii îi vor aştepta pe ciclişti cu mercurul în termometre la peste 30 de grade. Chiar şi aşa, Pogacar rămâne extrem de calm şi e convins că poate gestiona în cel mai fericit mod cu putinţă toată această situaţie care pare departe de a fi ideală.
"Ştiu ce urmează şi nu sunt speriat. Nimănui nu îi place să meargă 5 ore la 40 de grade, nu e nici sănătos pentru organism. Dar nu sunt atât de rău în condiţii de temperaturi extreme. Poate că Vingegaard e puţin mai bun decât mine, dacă a spus aşa, dar vom vedea asta în cursă", a spus Pogacar înaint de runda de miercuri.
https://i.eurosport.com/2022/06/22/3397049.jpg
Azi, de la 13:00, pe Eurosport 1 şi Eurosport Player, ne aşteaptă o rundă teribilă: în ultimii 70 de kilometri avem Col du Telegraphe (categoria 1 - 11,9 kilometri, cu 7,1% pantă medie), Col du Galibier (categorie specială - 17,7 kilometri, cu 6,9% pantă medie) şi Col du Granon (categorie specială - 11,3 lilometri, cu 9,2% pantă medie). Altitudinea de peste 2600 de metri de pe Galibier (Col du Granon ajunge la "doar" 2413 metri) şi căldura sufocantă vor crea probleme suplimentare pentru rutieri.
Turul Franței
Enric Mas, locul 11 în Turul Franței, a abandonat. Ibericul, pozitiv la COVID-19
22/07/2022 LA 11:48
Turul Franței
Știm în proporție de 99,99% toate tricourile distinctive din Turul Franței. Jumbo-Visma și restul
22/07/2022 LA 06:50