Duelul Ineos - Jumbo Visma se anunța unul epic, înainte de Le Tour. Bernal avea argumentele sale în această bătălie și era de aștpetat ca în Alpi să îl atace pe Roglic. Columbianul, învingător în 2019, a avut probleme la spate și a dezamăgit, abandonând ulterior.
Se părea că victoria finală nu îi poate scăpa lui Roglic, care beneficia de departe de cea mai puternică formație. Pogacar a anunțat că va lupta până la capăt, dar în Alpi micile sale tentative de a câștiga câteva secunde au fost blocate.
Ca atare, înainte de contratimpul din penultima etapă, cu final pe La Planche des Belles Filles, Roglic avea aproape un minut avans față de conaționalul său mult mai tânăr. Mai mult, învingătorul din Vuelta 2019 pleca drept mare favorit pentru victoria de etapă în cursa contra-cronometru.
Tour des Flandres
Mathieu Van Der Poel a câștigat pentru a doua oară în carieră Turul Flandrei! Pogacar, marele învins
03/04/2022 LA 14:49
Ce s-a întâmplat sâmbătă va rămâne însă în istoria ciclismului. Pogacar a făcut contratimpul vieții, reușind să impresioneze și pe zonele de plat înainte de a reuși cea mai rapidă ascensiune din istoria cățărării de pe La Planche des Belles Filles. Pogacar a devenit al doilea cel mai tânăr ciclist care câștigă Turul Franței, reușind să ducă la Paris trei tricouri distinctive (galben, alb și alb cu buline roșii), pentru prima oară din 1969 (precedentul s-a numit "Canibalul" Eddy Merckx).
Managerul general al lui Jumbo Visma a analziat, după ce caravana a ajuns în capitala Franței, modul în care olandezii au scăpat printre degete victoria finală în Turul Franței. Plugge admite că formația a crezut prea devreme că Roglic este învingător, dar performanța lui Pogacar e una pe care nu o putea anticipa nimeni.
"Am rămas stană de piatră după contratimp. Am crezut că 57 de secunde e suficient. A fost o greșeală să credem asta, e limpede. Am fost însă foarte surprinși să îl vedem pe Pogacar atât de puternic. Roglic nu a fost la nivelul lui optim în contratimp, dar nu a făcut nici cea mai slabă cursă. Dar ne-am lovit de un perete, iar numele acestuia e Tadej Pogacar. A fost extrem de puternic, trebuie să învățăm să trăim cu asta", a spus Plugge, citat de VeloNews.

3 victorii de etapă și locul 2 la general, insuficiente pentru Jumbo Visma

Plugge este arhitectul din spatele transferurilor făcute în ultimii ani de Jumbo Visma. Echipa a terminat pe 4 și 5 Turul Franței în 2018, iar anul trecut Steven Kruijswijk a reușit să ajungă la Paris pe podium.
Cu 3 victorii de etapă (două reușite de Van Aert, una de Roglic), Jumbo Visma a fost "patroana" Le Tour 2020, formația părând în multe momente de nezdruncinat. În munți, Van Aert, Sepp Kuss sau Tom Dumoulin au dus o trenă incredibilă, împiedicând orice atac și protejându-și perfect liderul. Totuși, după ce a tras linie, Plugge nu se poate declara mulțumit de Turul Franței de anul acesta. Marele obiectiv era tricoul galben, iar formația sa l-a pierdut într-o manieră extrem de dureroasă.
"Am venit aici pentru un scop mult mai înalt. Da, suntem mulțumiți de modul în care rutierii noștri au performat, dar nu ne-am atins obiectivul. E o dezamăgire pentru toată lumea. Trebuie să ne revenim, să fim uniți, să ținem capul sus și să demonstrăm că avem tărie de caracter pentru a obține maximum din cursele următoare", a mai spus Plugge.
Jumbo Visma speră să își ia revanșa pentru dezamăgirea produsă de locul secund în Turul Franței în celelalte două mari tururi. Steven Kruijswijk, în recuperare după accidentarea din Dauphine, care l-a împiedicat să fie la startul Le Tour, va lupta pentru victoria finală în Giro. În Vuelta, e foarte probabil să meargă Roglic, în căutarea revanșei după dezamăgirea din Turul Franței. Anul trecut, slovenul a pățit la fel: după ce a ratat victoria în Giro, acesta a mers în Turul Spaniei, unde i-a surclasat pe rivali.
Tour des Flandres
Tadej Pogacar nu are așteptări prea mari în Turul Flandrei: "Alerg un pic în necunoscut"
29/03/2022 LA 15:43
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47