De două ori pe podium în Le Tour (locul 2 în 2016 și locul 3 în 2017), Bardet a părut mult timp cel mai bun om de general al francezilor. 2019 a fost însă unul dezamăgitor, în Turul Franței, obiectivul primordial al sezonului, Romain venind abia pe locul 15.
În acest context, rutierul lui Ag2r a decis să se elibereze de presiune în stagiunea viitoare și a luat o decizie la care puțini s-ar fi gândit: va sări peste Turul Franței, competiție la care a fost prezent la start fără întrerupere în ultimii 7 ani.
Bardet va face, însă, două Mari Tururi în 2020, hotărând să meargă atât în Giro, cât și în Turul Spaniei. Un alt obiectiv pentru anul viitor va fi și o medalie la Jocurile Olimpice, traseul fiind unul care să i se potrivească.
Turul Franței
Tadej Pogacar nu va face dubla Giro - Turul Franţei în 2022: "Sunt încă foarte tânăr"
19/11/2021 LA 11:49
"Nu e o decizie pe care să o fi luat ușor, dar e timpul să fac ceva diferit. Voi fi în afara zonei mele de confort, dar mă va ajuta să progresez ca și ciclist și va fi o experiență importantă", a spus Bardet, citat de cyclingnews.com.

Nu se teme de contratimpurile din Giro

Decizia lui Bardet de a merge în Giro în detrimentul Turului Franței pare și mai ciudată dacă o privim din perspectiva faptului că Turul Italiei propune trei etape de contratimp, disciplină în care Romain e printre cei mai slabi dintre oamenii de general.
Altitudinile mari și mai ales coborările foarte tehnice (la acest capitol e printre cei ma buni din lume) au făcut ca francezul să creadă că poate recupera fără probleme minutele pe care le va pierde în proba contra-cronometru.
"E o rută care îmi place. În special în ultima săptămână vor fi etape foarte lungi, cu multe cățărări pe placul meu și cu coborâri lungi. Vreau să profit de acele runde și vreau să particip la un Mare Tur care e mai deschis decât Turul Franței", a mai spus Bardet.
Rutierul de 29 de ani nu a mai participat vreodată în Turul Italiei, în timp ce la singura prezență în Vuelta, în 2017, a ocupat un modest loc 17.
Turul Franței
Legendele ciclismului se înclină în fața lui Pogacar! "Va lua 7 Tururi ale Franței"/"E noul canibal"
18/07/2021 LA 06:52
Turul Franței
Pogacar, acuzat că trișează în Turul Franței. Răspunsul slovenului
17/07/2021 LA 06:25