În această săptămână, UCI s-a întâlnit pentru a discuta despre calendarul competiţional pe 2020, în contextul în care toate clasicele de primăvară, dar şi o serie de tururi, inclusiv Giro, au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.
Nu s-a luat o decizie finală, dar se specula că Turul Franţei, cea mai importantă cursă pe etape din lume, va fi amânat din nou. Iniţial, decizia preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, care a interzis toate evenimentele publice până la jumătatea lui iulie i-a determinat pe organizatori să mute cursa în perioada 29 august-20 septembrie. Astfel, pentru prima oară de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, Turul Franței nu va avea loc în iulie.
Dar lucrurile s-au precipitat şi mai mult după ce Guvernul de la Paris a decis ca sezonul din Ligue 1 să nu mai fie reluat. Ministrul Sportului din Franța, Roxana Mărăcineanu, a vorbit despre cea mai importantă competiție ciclistă din lume şi a lăsat de înţeles că aceasta ar putea fi mutată din nou.
Turul Franței
"Tremura tot!" Vingegaard, de la puștiul paralizat de frică, la un mic "canibal" al Turului Franței
26/07/2022 LA 11:35
Pentru ca Turul Franţei să poată avea loc, sunt anumite condiţii care trebuie să fie îndeplinite, un anumit număr de competiţii de calificare care să se poată derula probabil în luna august, pentru că în iulie nu va fi posibil. Este necesar mai întâi să se poată rula din nou în pluton, iar pentru moment nu este cazul - Roxana Mărăcineanu, Ministrul Francez al Sportului pentru France Info

Turul Franţei va debuta pe 29 august

Din fericire, nu va fi cazul. ASO a anunţat vineri toate echipele care vor lua startul la Turul Franţei că 29 august rămâne data la care caravana îşi va începe aventura.
Sursa citată anunţă totodată că organizatorii au renunţat la ideea de a micşora numărul de rutieri dintr-o echipă pentru a oferi şanse şi altor formaţii să se regăsească pe lista de start. Astfel, fiecare echipă va fi compusă din 8 rutieri, iar speranţele fanilor de a-l vedea la lucru pe Mathieu van der Poel, superstarul olandez de clasice, s-au năruit. Echipa sa, una pro-continentală, nu a primit iniţial wild-card şi, ca atare, nu va fi la start.
Christian Prudhomme, directorul Turului Franţei, nu a făcut vreun anunţ oficial cu privire la informarea echipelor asupra datei de start, însă e de aşteptat ca acest lucru să nu fi avut loc din dorinţa UCI de a anunţa ea prima, într-una din săptămânile viitoare, calendarul complet pentru restul sezonului.
Până ca rutierii din plutonul profesionist să revină oficial în curse, Eurosport îţi oferă de luni, 4 mai, să vezi în ce formă sunt rutierii tăi favoriţi: "Zwift Tour for All", super-cursa virtuală pe etape, cu echipe de World Tour, va fi în direct pe Eurosport săptămâna viitoare.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Turul Franței
Enric Mas, locul 11 în Turul Franței, a abandonat. Ibericul, pozitiv la COVID-19
22/07/2022 LA 11:48
Turul Franței
Știm în proporție de 99,99% toate tricourile distinctive din Turul Franței. Jumbo-Visma și restul
22/07/2022 LA 06:50