Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vinokourov, demis din funcția de director de la Astana, cu 2 zile înainte de startul Turului Franței

Nicu Savin

Publicat 24/06/2021 la 17:57 GMT+3

Alexandre Vinokourov a fost forțat să renunțe la rolul său de director al echipei Astana-Premier Tech, cu doar două zile înainte de începerea Turului Franței.

Alexander Vinokourov

Credit imagine: Eurosport

Alexandre Vinokourov a ocupat funcția de director sportiv la Astana încă de când și-a încheiat remarcabila carieră de ciclist, în 2012, contribuind esențial în această perioadă la dezvoltarea formației kazace.
Potrivit L'Equipe, fostul mare rutier a fost destituit din funcție de către proprietarii celor de la Astana, dar acesta nu acceptă decizia, iar avocații săi lucrează deja pentru repunerea sa în rol, iar totul se va încheia cel mai probabil în instanță.

Vinokourov, demis de la Astana, cu 2 zile înainte de startul Turul Franței

Directorul general al echipei, Yana Seel, a declarat că directorul sportiv Giuseppe Martinelli și Steve Bauer, care s-a alăturat echipei odată cu introducerea sponsorului Premier Tech, vor prelua responsabilitățile lui Vinokourov.
"Putem confirma că Alexandre Vinokourov nu va fi prezent în Turul Franței anul acesta, deoarece va demisiona din funcția de director al echipei sportive. Alexandre rămâne în continuare parte a echipei, dar nu va fi responsabil de operațiunile sportive în acest moment. Sper că în această perioadă Giuseppe Martinelli și Steve Bauer vor lucra bine împreună pentru a conduce echipa din punct de vedere al performanței și a-i îndruma pe rutieri spre succes, începând cu Turul Franței, unde Steve va lucra alături de Dmitry Fofonov și Stefano Zanini.", a declarat Seel, citat de cyclingnews.com.
Astana era printre singurele echipe din pluton care nu aveau niciun sponsor adițional, dar pandemia a afectat bugetul și astfel s-a ajuns la cooptarea celor de la Premier Tech la startul acestui sezon.
Demiterea lui Vinokourov vine după o perioadă de conflict intern la Astana, începută chiar după ce Premier Tech a devenit co-sponsor. Directorii sportivi Alexandr Shefer și Dimitri Sedun au fost înlăturați la sfârșitul anului 2020, iar rolul lui Vinokourov la echipă ar fi fost redus în ultima vreme.
Indiferent care e mărul discordiei în cadrul ehipei kazace, e clar că nu mai există cale de întoarcere. O asemenea decizie nu ar fi fost luată cu doar două zile înainte de cea mai importantă competiție ciclistă din lume dacă ar fi fost vorba despre neînțelegeri minore.
Astana merge în Turul Franței cu o echipă foarte solidă, care îi include pe Jakob Fuglsang, ca principal om de general, pe Omar Freile, proaspătul campion pe șosea al Spaniei, pe Ion Izagirre, un om cu o vastă experiență, dar și pe Alexey Lutsenko sau Alex Aranburu, oameni cu rezultate remarcabile în acest sezon. Stefan De Bod, Dmitriy Gruzdev și Hugo Houle sunt ceilalți 3 rutieri care fac parte din echipa Astanei pentru "Marea Buclă".
Turul Franței 2021 va porni la drum pe 26 iunie, iar toate cele 21 de etape vor fi transmise în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo