Quick-Step Alpha Vinyl a anunțat azi că Tim Declercq va rata Turul Franței, după ce a fost testat pozitiv pentru Covid.Florian Senechal va fi înlocuitorul său, ceea ce înseamnă că Mark Cavandish rămâne în rezervă înaintea cursei, care va debuta vineri – 1 iulie, la Copenhaga.
Britanicul a fost lăsat în afara echipei inițiale de opt cicliști, Fabio Jackobsen fiind preferat ca sprinter. Echipa nu i-a oferit o șansă lui Manxman nici în noua conjunctură apărută, ci Senechal a fost convocat ca primă rezervă.
Formația revizuită a echipei pentru Marea Buclă este acum formată din Kasper Asgreen, Andrea Bagioli, Mattia Cattaneo, Mikkel Honore, Fabio Jakobsen, Yves Lampaert, Michael Morkov și Florian Senechal.
Turul Franței
Căzătură cumplită în etapa a 5-a din Turul Franței Feminin! Peste 20 de rutiere au fost implicate
28/07/2022 LA 14:13

Mark Cavendish a fost respins încă o dată de echipa lui, pentru a fi la startul Turului Franței

Cu privire la absența lui Delercq, Quick-Step a postat pe Twitter: "Ne pare rău să anunțăm că Tim Declercq a fost testat pozitiv pentru Covid-19 și nu va participa la Turul Franței din acest an.Va fi înlocuit pentru cursă de campionul francez Florian Senechal. Îi dorim lui Tim însănătoșire grabnică!"
Dezamăgirea lui Cavendish vine la doar câteva zile după ce a câștigat campionatul național.
Anul trecut, rutierul de 37 de ani a egalat recordul lui Eddy Merckx de 34 de victorii de etape în Turul Franței. Și-ar fi dorit să-l doboare la această ediție, dar acest lucru nu este posibil.
Senechal este, de asemenea, într-o formă bună, după ce a câștigat titlul de campion al Franței, la Cholet, weekendul trecut.
Quick-Step va fi, de asemenea, fără campionul mondial Julian Alaphilippe, care tocmai s-a întors în acțiune după un accident grav în Liege-Bastogne-Liege.
Turul Franței
Vingegaard a creat isterie în Danemarca! Câștigătorul Turului Franței, ovaționat de o mulțime imensă
27/07/2022 LA 19:20
Turul Franței
Vingegaard, primit ca un erou la Copenhaga, după ce a câștigat Turul Franței
27/07/2022 LA 19:19