Mark Cavendish a fost exclus de Quick Step-Alpha Vinyl din echipa de opt oameni pentru Turul Franței. Startul competiției, care va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player, se dă pe 1 iulie din Copenhaga.
Fabio Jakobsen a fost selectat drept sprinterul preferat al echipei, așa cum era de așteptat, în ciuda formei impresionante a rutierului britanic și a titlului său cucerit la cursa națională pe șosea din weekend.
Turul Franței
Căzătură cumplită în etapa a 5-a din Turul Franței Feminin! Peste 20 de rutiere au fost implicate
28/07/2022 LA 14:13
După ce a câștigat Campionatele Naționale de la Dumfries și Galloway, Cavendish a spus: "Pot măcar să arăt că motivul pentru care nu merg în Tur nu este pentru că am o formă proastă."
Anul trecut, ciclistul de 37 de ani a egalat recordul lui Eddy Merckx de 34 de victorii de etape în Turul Franței. Înainte să cunoască selecția finală a echipei, Cavendish a declarat: "Merg mult mai bine decât anul trecut și știți ce s-a întâmplat în 2021 în Tur. M-am antrenat ca și cum aș merge în Tur, starea mea este acolo, sunt suficient de bun pentru a merge în Marea Buclă. Știu că dacă aș merge, aș câștiga."
Cu toate acestea, Cavendish trebuie acum să se mulțumească cu un loc de primă rezervă.

Mark Cavendish ratează Turul Franței: "Sunt trist că nu scriu și mai multă istorie"

După anunț, britanicul și-a exprimat dezamăgirea: "Sunt trist să nu îmi apăr tricoul verde. Că nu scriu și mai multă istorie în cea mai incredibilă cursă de ciclism din lume. Dar, ca întotdeauna, îmi voi felicita colegii în fiecare zi. Fiți în siguranță și mult succes băieți."
O altă absență notabilă notabilă din echipa Quick-Step este Julian Alaphilippe. Campionul mondial, un câștigător de etapă în ultimele patru ediții ale Turului Franței, a revenit la curse abia săptămâna trecută, după un accident grav în Liege-Bastogne-Liege.
"Decizia de a-l lăsa pe Julian acasă a fost una foarte dificilă, deoarece el este unul dintre cei mai emblematici cicliști ai echipei și am scris atât de multe momente grozave împreună în Turul Franței", a spus directorul sportiv Tom Steels.
"Julian a muncit din greu pentru a reveni după ceea ce i s-a întâmplat la Liege, dar pentru un rutier ca el este întotdeauna important să fie în vârful formei sportive și să poată concura cu cei mai buni cicliști din pluton. De aceea, am decis să-i acordăm mai mult timp să-și revină și să se refacă fizic, astfel încât să poată fi la 100% pentru a doua parte a sezonului."
Alaphilippe a susținut: "Sunt dezamăgit să nu fiu în Turul Franței anul acesta. Am o afecțiune naturală pentru cursă, după zilele mele petrecute în tricoul galben în ultimele trei sezoane, după victoriile mele de etapă și multe alte amintiri grozave alături de colegii de echipă.
Să ratez o altă ocazie, de a purta frumosul meu tricou curcubeu în țara mea natală, este foarte trist pentru mine. Știam că este o decizie greu de luat de echipă. În același timp, înțeleg pe deplin acest lucru, pentru că nici eu nu vreau să fiu la start dacă nu pot fi la cel mai bun nivel al meu."
Din 2018, francezul a strălucit la fiecare ediţie a Turului. Mai ales în 2019, când a câştigat două etape şi a purtat tricoul galben timp de 14 zile, clasându-se în final pe locul 5.
Turul Franței
Vingegaard a creat isterie în Danemarca! Câștigătorul Turului Franței, ovaționat de o mulțime imensă
27/07/2022 LA 19:20
Turul Franței
Vingegaard, primit ca un erou la Copenhaga, după ce a câștigat Turul Franței
27/07/2022 LA 19:19