Primoz Roglic este printre cei mai valoroși rutieri de general din lume, dar slovenul încă nu a reușit să câștige Turul Franței, visul oricărui ciclist. Slovenul a fost foarte aproape în 2020, dar a clacat la contratimpul din penultima etapă și Tadej Pogacar a câștigat tricoul galben. Anul trecut, Roglic a fost nevoit să abandoneze după etapa a 8-a, din cauza unor probleme medicale cauzate de mai multe căzături în rundele anterioare.
La ediția din acest an, Roglic e gata să dea totul pentru a câștiga "Marea Buclă" și recunoaște că acesta este un obiectiv clar pentru el.
"Turul Franței este o cursă pe care încă nu am câștigat-o. Mi-ar plăcea să o câștig. Dar nu o privesc din perspectiva amintirilor mai puțin plăcute din trecut. Sunt doar câteva experiențe care s-au întâmplat. În cea mai mare parte, a fost incredibil. Încă îmi amintesc victoria de etapă din 2017, ziua mea super bună pe Col du Galibier și finish-ul de la Serre Chevalier.În ciclism ai o mulțime de obiective pentru că există o mulțime de curse.
Turul Franței
Fabio Jakobsen a câștigat la sprint etapa a 2-a din Turul Franței! Van Aert, noul tricou galben
IERI LA 15:25
Dar Turul Franței este cu siguranță cea mai nebună cursă din lume și evident că este un obiectiv pentru mine. Îmi propun să merg acolo și să fac tot posibilul ca să câștig.", a spus Roglic la Eurosport’s Cycling Show.

Primoz Roglic, motivat de rivalitatea cu Tadej Pogacar

În mod normal, ediția din acest an a Turului Franței se va rezuma la o luptă în doi pentru tricoul galben. Roglic pare singurul om capabil să-i pună cu adevărat probleme lui Tadej Pogacar, iar dacă nu vor exista probleme secundare, cei doi sloveni se vor bate pentru supremație.
Roglic este conștient că Pogacar este omul de învins, dar a subliniat că rivalitatea cu al său conațional este benefică pentru rutieri și fani. În același timp, Roglic a lăsat să se înțeleagă că știe ce are de făcut pentru a-l învinge, în sfârșit, pe Pogacar în cea mai importată cursă din lume.
"În ceea ce mă privește, încerc doar să-mi dau seama cum să obțin tot ce este mai bun din mine, cum să mă pregătesc în cel mai bun mod posibil și cum să fac să funcționeze totul în cursă. Știu calea și o vom urma în următoarea lună.
Rivalitatea cu Pogacar ne împinge pe fiecare dintre noi să fim mai buni. De asemenea, cred că este ceva special pentru toți fanii și pentru toți oamenii din jurul nostru.", a conchis Roglic.
Primoz Roglic are un moral excelent înainte de Turul Franței, după ce a câștigat generalul în Criteriul Dauphine, săptămână trecută. Pogacar participă în această săptămână la Turul Sloveniei, iar în prima etapă a arătat o formă de invidiat.
Astfel, există premisele unei curse epice în Turul Franței, iar toată acțiunea va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player începând din 1 iulie.
Turul Franței
Turul Franței a început cu o surpriză uriașă! Yves Lampaert a câștigat contratimpul din prima etapă
01/07/2022 LA 17:12
Turul Franței
Christian Prudhomme, directorul Turului Franței, știe cum poate fi învins Tadej Pogacar în acest an
01/07/2022 LA 13:32