Turul Franței 2022 a început astăzi, cu o etapă de contratimp (13,2 kilometri), iar în următoarele 3 săptămâni fanii ciclismului vor sta cu sufletul la gură pentru a vedea cine va câștiga tricoul galben, dar și celelalte distincții puse în joc.
În bătălia pentru clasamentul general, Tadej Pogacar pare fără rival. Victoriile de la ultimele două ediții, forma sa excelentă și faptul că întreaga echipă de la UAE este dedicată cauzei sale sunt principalele argumente ale slovenului pentru a spera la al 3-lea succes consecutiv în cea mai importantă cursă ciclistă din lume.
Poate principalul său rival va fi conaționalul Primoz Roglic, care va avea și el în spate o echipă stelară, poate mai bună decât UAE. De asemenea, Ineos aliniează o formație extrem de puternică, dar nu are un lider desemnat, acesta urmând să se aleagă pe parcurs dintre Geraint Thomas, Daniel Martinez și Adam Yates, în funcție de forma arătată.
Turul Spaniei
Jumbo Visma a câștigat contratimpul pe echipe din prima etapă din Vuelta! Roglic, gest superb
ACUM 12 ORE

Pogacar poate fi învins în Turul Franței, consideră Christian Prudhomme

Deși mulți specialiști se așteaptă la o victorie lejeră a lui Pogacar, Christian Prudhomme, directorul Turului Franței, este de părere că magnificul sloven poate fi învins. Oficialul a recunoscut că Pogacar este de departe cel mai bun rutier, dar acesta susține că Jumbo Visma are cea mai bună echipă, iar Ineos are mai mulți oameni capabili să tragă pentru tricoul galben.
Totuși, Prudhomme a subliniat că dacă vor să-i pună probleme lui Pogacar, celelalte echipe trebuie să-l hărțuiască încă din primele etape, când se va rula în vânt și într-o rundă cu pavate, deoarece marele favorit va fi greu de destabilizat în munți.
"Pogacar este cel mai puternic, dar Jumbo Visma este cea mai puternică echipă, iar Ineos are mai multe arme. Cred că prima săptămână va fi decisivă, vom vedea cum echipele depășesc acele etape cu vânt și pavate. Acest lucru va fi decisiv.
Cred că sunt echipe care și-au făcut selecția pentru a încerca să-l distanțeze cât mai mult Pogacar în prima săptămână, pentru că în munți va fi mult mai complicat. O tactică de hărțuire încă de la început ar fi cea mai potrivită", a spus Prudhome, citat de ciclismoafondo.es.
Declarațiile lui Prudhomme pot fi considerate subiective, deoarece e clar că acesta își dorește cât mai mult spectacol încă din prima săptămână. De altfel, el a și recunoscut că "a avea o primă săptămână cu multe bătălii este visul oricărui organizator".
Rămâne de văzut dacă adversarii lui Pogacar vor reuși să pună în aplicare strategia sugerată de Prudhomme. Prima ocazie va fi în etapa a 4-a, prima de pe teritoriul Franței, când se va rula de la Dunkerque la Pas de Calais, în nord-vestul țării, iar vântul va juca probabil un rol important.
Turul Franței 2022 are loc în perioada 1-24 iulie și poate fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Turul Spaniei
Contador a prefațat Vuelta și a numit principalii doi contracandidați ai lui Roglic la tricoul roșu
ACUM 16 ORE
Turul Spaniei
Vuelta 2022 | Ultimul mare tur al anului se anunță electrizant! Prezentarea traseului și a echipelor
IERI LA 13:38