Ciclism

Turul Italiei: Ackermann câștigă din nou într-o zi ploioasă la Terracina

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Pascal Ackermann

Credit imagine: Getty Images

DeEurosport
15/05/2019 la 19:04

Pascal Ackermann și-a trecut în cont a doua victorie de etapă în ziua a 5-a din Giro d’Italia. Germanul l-a devansat pe Fernando Gaviria la sprintul final.

A fost o zi ploioasă de mai în jurul Romei, dar spre bucuria multora, cicliștii nu au avut de înfruntat decât 140 de kilometri de cursă. Semnele de întrebare care l-au înconjurat pe Tom Dumoulin după căzătura de ieri și-au primit răspunsul destul de repede. Olandezul a încercat să reia cursa, a început etapa, dar a abandonat după numai câțiva kilometri, devenind primul dintre marii favoriți care pleacă acasă.

O evadare s-a format la fel de devreme, șase rutieri conținându-l și pe Giulio Ciccone înfruntând ploaia și frigul. Italianul, purtător al tricoului pentru cel mai bun cățărător, s-a lăsat prins devreme de plutonul care nu a permis evadării să se îndepărteze prea mult. Louis Vervaeke a pornit pe cont propriu în frunte, trecând primul prin cele două sprinturi intermediare, precum și peste singura cățărare repertoriată a zilei, de categoria a 4-a.

Ciclism

Landa anunță existența unui nou "Canibal" în ciclism: "În 2-3 ani, Evenepoel va fi de nebătut"

IERI LA 14:05

Cu 23 de kilometri rămași din etapă, și el a fost prins, iar organizatorii au decis – din motive de siguranță – ca timpii pentru clasamentul general să se înregistreze la prima trecere peste linia de sosire, care a avut loc cu ceva mai mult de 9 kilometri înainte de adevăratul final.

Echipele sprinterilor s-au organizat în ciuda condițiilor meteo nefavorabile, iar acestea i-au afectat mai mult pe unii decât pe alții. Pascal Ackermann s-a plasat excelent în urma lui Fernando Gaviria și a pedalat spre o nouă victorie în sutele finale de metri ale etapei. Arnaud Demare a încheiat al treilea, în fața lui Caleb Ewan și Matteo Moschetti. Elia Viviani a părut să sufere în vremea chinuitoare și a renunțat să mai sprinteze.

Ceva mai în spate, favoriții pentru clasamentul general au trecut linia de sosire fără incidente, așteptând zilele mai bune – atât ca vreme, cât și ca traseu care să-i avantajeze.

Etapa a 6-a propune un nou traseu lung, de 238 de kilometri. După plecarea din Cassino, cicliștii vor negocia un drum destul de vălurit în prima jumătate a zilei, după care un lung pasaj de plat precedă finalul destul de dificil. Cățărarea de categoria a 2-a de la Coppa Casarinelle măsoară 15 kilometri cu 4.4% înclinație și este urmată de alți 18 kilometri văluriți. Un final în urcare ar putea să atragă atacuri.

Clasamentul etapei a 5-a: 1. Pascal Ackermann; 2. Fernando Gaviria +0:00; 3. Arnaud Demare +0:00; 4. Caleb Ewan +0:00; 5. Matteo Moschetti +0:00.

Clasamentul general după 5 etape: 1. Primoz Roglic; 2. Simon Yates +0:35; 3. Vincenzo Nibali +0:39; 4. Miguel Angel Lopez +0:44; 5. Diego Ulissi +0:44.

Ciclism

Wout van Aert, victorie fenomenală în Strade Bianche! Performanță impresionantă pentru belgian

01/08/2020 LA 17:18
Strade Bianche

Strade Bianche : Finish

01/08/2020 LA 16:52
Subiecte asemănătoare
Ciclism
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol