A fost o zi ploioasă de mai în jurul Romei, dar spre bucuria multora, cicliștii nu au avut de înfruntat decât 140 de kilometri de cursă. Semnele de întrebare care l-au înconjurat pe Tom Dumoulin după căzătura de ieri și-au primit răspunsul destul de repede. Olandezul a încercat să reia cursa, a început etapa, dar a abandonat după numai câțiva kilometri, devenind primul dintre marii favoriți care pleacă acasă.
O evadare s-a format la fel de devreme, șase rutieri conținându-l și pe Giulio Ciccone înfruntând ploaia și frigul. Italianul, purtător al tricoului pentru cel mai bun cățărător, s-a lăsat prins devreme de plutonul care nu a permis evadării să se îndepărteze prea mult. Louis Vervaeke a pornit pe cont propriu în frunte, trecând primul prin cele două sprinturi intermediare, precum și peste singura cățărare repertoriată a zilei, de categoria a 4-a.
Cu 23 de kilometri rămași din etapă, și el a fost prins, iar organizatorii au decis – din motive de siguranță – ca timpii pentru clasamentul general să se înregistreze la prima trecere peste linia de sosire, care a avut loc cu ceva mai mult de 9 kilometri înainte de adevăratul final.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Echipele sprinterilor s-au organizat în ciuda condițiilor meteo nefavorabile, iar acestea i-au afectat mai mult pe unii decât pe alții. Pascal Ackermann s-a plasat excelent în urma lui Fernando Gaviria și a pedalat spre o nouă victorie în sutele finale de metri ale etapei. Arnaud Demare a încheiat al treilea, în fața lui Caleb Ewan și Matteo Moschetti. Elia Viviani a părut să sufere în vremea chinuitoare și a renunțat să mai sprinteze.
Ceva mai în spate, favoriții pentru clasamentul general au trecut linia de sosire fără incidente, așteptând zilele mai bune – atât ca vreme, cât și ca traseu care să-i avantajeze.
Etapa a 6-a propune un nou traseu lung, de 238 de kilometri. După plecarea din Cassino, cicliștii vor negocia un drum destul de vălurit în prima jumătate a zilei, după care un lung pasaj de plat precedă finalul destul de dificil. Cățărarea de categoria a 2-a de la Coppa Casarinelle măsoară 15 kilometri cu 4.4% înclinație și este urmată de alți 18 kilometri văluriți. Un final în urcare ar putea să atragă atacuri.
Clasamentul etapei a 5-a: 1. Pascal Ackermann; 2. Fernando Gaviria +0:00; 3. Arnaud Demare +0:00; 4. Caleb Ewan +0:00; 5. Matteo Moschetti +0:00.
Clasamentul general după 5 etape: 1. Primoz Roglic; 2. Simon Yates +0:35; 3. Vincenzo Nibali +0:39; 4. Miguel Angel Lopez +0:44; 5. Diego Ulissi +0:44.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02