Evadarea s-a impus din nou, iar de data asta Bilbao s-a dovedit a fi mai puternic într-un final de etapă dificil, cu o cățărare de categoria a 2-a urmată de un ultim kilometru în urcare. Spaniolul de la Astana a atacat ceea ce a rămas dintr-o evadare numeroasă înainte de pantele finale și a fost urmat peste linia de sosire de Tony Gallopin și Davide Formolo, ambii la 5 secunde în urmă.
După mai multe încercări fără succes, evadarea s-a format aproximativ la mijlocul etapei și a conținut numeroși cicliști după ce Formolo a inițiat-o. Prezența lui Jose Rojas în grupul fruntaș a însemnat că plutonul nu a oferit evadaților un avans prea mare, dat fiind că spaniolul ar fi putut prelua tricoul roz în alte condiții.
Fernando Gaviria a semnat un nou abandon important din tur înainte ca Pascal Ackermann să sprinteze pentru zece noi puncte la sprintul intermediar numărul unu, înainte ca evadarea să fie formată. Rojas a trecut primul peste al doilea astfel de sprint, în timp ce Antonio Pedrero și-a adjudecat cele 18 puncte puse în joc la cățărarea zilei.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Finalul a continuat să fie dificil, mai mulți rutieri prezenți în evadarea inițială pierzând contactul cu grupul din frunte. La rândul său, Rojas a fost lăsat în urmă înainte de a reveni în frunte, încercând un atac care a fost neutralizat cu ușurință în secvențele finale. A fost momentul potrivit pentru ca Bilbao să se lanseze, iar în ciuda încercărilor celor patru din urma sa de a-l ajunge, spaniolul a câștigat etapa.
Plutonul a trecut linia de sosire la peste un minut în urmă, cu favoriții la tricoul roz neavând probleme în a menține ritmul și de a nu pierde timp între ei. Valerio Conti își păstrează astfel tricoul de lider al turului, în timp ce Primoz Roglic este în continuare omul principal de general de urmărit, deși se află pe locul 12 înaintea weekendului.
Cu 239 de kilometri de cursă, etapa de sâmbătă va fi similară unei clasice. Mai mult, finalul va semăna cu cel din Milano - Sanremo, iar un atac decisiv sau un sprint redus ar putea avea loc la Pesaro. Un sector plat de peste 2 kilometri va urma unei coborâri de aproape 4 ce vine chiar înainte de linia de sosire.
Clasamentul etapei a 7-a: 1. Pello Bilbao; 2. Tony Gallopin +0:05; 3. Davide Formolo +0:05; 4. Lucas Hamilton +0:09; 5. Mattia Cattaneo +0:09.
Clasamentul general după 7 etape: 1. Valerio Conti; 2. Jose Rojas +1:32; 3. Giovanni Carboni +1:41; 4. Nans Peters +2:09; 5. Valentin Madouas +2:17.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02