Cea de-a doua săptămână din Turul Italiei s-a încheiat cu o rundă lungă ce a însumat 232 de kilometri între Ivrea și Como. Dacă prima parte a traseului a reprezentat mai mult o plimbare prin câmpia Padului, lucrurile serioase veneau în ultimii 60 de kilometri, atunci când au fost repertoriate Madonna del Ghisallo, Colma di Sormano și Civiglo, trei ascensiuni ce fac parte an de an în Turul Lombardiei.
De la începutul zilei s-a format o scurtă evadare formată din Cataldo și Mattia Cattaneo, cei doi luând un avans maxim de 16 minute cu 100 de kilometri până la final. Treptat, ritmul din pluton a crescut în partea dificilă a zilei când Mitchelton-Scott a preluat trena în grupul principal. Avansul celor doi evadați a scăzut drastic la mai puțin de cinci minute, iar plutonul s-a fragmentat serios pe Colma di Sormano datorită lui Bahrain-Merida.
Totuși, s-a continuat într-un grupuleț al favoriților pe Civiglo, acolo unde primul care a deschis ostilitățile a fost Simon Yates. Britanicul însă a fost prins repede, iar o accelerare mai serioasă a venit din partea lui Nibali, singurul care a putut să îi răspund a fost Carapaz. Așadar, în față au rămas cei doi evadați, iar în spate s-au desprins Nibali, Yates, Carapaz și Hugh Carthy. Roglic, în spate, a și căzut pe coborâre, pierzând timp important la final.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Victoria de la Como i-a revenit lui Cataldo, bifând primul succes după o pauză de șapte ani. Pe doi a sosit Cattaneo, iar pe trei Yates alături de Nibali, Carapaz și Carthy la 11 secunde. Roglic a venit la 51 de secunde de Cataldo, dar a pierdut 40 de secunde în comparație cu Nibali.
Astfel, Carapaz și-a mărit avansul față de Roglic la 47 de secunde, podiumul fiind completat de Nibali la 1:47. Luni va zi de pauză în Giro, iar marți vom avea parte de un nou final la altitudine, în stațiunea Ponte di Legno. Nu va fi Passo Gavia pe traseu, dar rutierii vor avea de înfruntat Mortirolo.
Clasamentul etapei a 15-a: 1. Dario Cataldo, 2. Mattia Cattaneo +0:00, 3. Simon Yates +0:11, 4. Hugh Carthy +0:11, 5. Richard Carapaz +0:11.
Clasamentul general după 15 etape: 1. Richard Carapaz, 2. Primoz Roglic +0:47, 3. Vincenzo Nibali +1:47, 4. Rafal Majka +2:35, 5. Mikel Landa +3:15
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02