După 200 de kilometri de evadare din cei 238 care au compus această a doua cea mai lungă zi din Turul Italiei, Fausto Masnada a câștigat fără probleme la San Giovanni Rotondo în fața lui Valerio Conti. Cei doi italieni au părut a fi fericiți să-și împartă laurii, Conti preluând tricoul roz de pe umerii lui Primoz Roglic.
Slovenul a avut o zi mai puțin fericită, fiind implicat într-o căzătură în prima parte a zilei și necesitând îngrijiri medicale pentru juliturile suferite, fără a-i fi pusă în pericol prezența mai departe în tur. Roglic a trecut linia de sosire împreună cu plutonul, la peste 7 minute de câștigător, și a căzut pe locul 11 în clasamentul general, dar rămâne favorit la câștigarea Giro.
O evadare de 13 rutieri s-a format destul de greu dar, ajutată de incidentele din pluton, s-a desprins decisiv. Conti era cel mai bine poziționat dintre aceștia în clasamentul general și a preluat șefia, atacând împreună cu Masnada pe cățărarea zilei, una de categoria a 2-a. Masnada a trecut primul și în vârf, dar și la final, etalându-și forma bună arătată recent. Jose Rojas și Conti au trecut primii prin sprinturile intermediare ale zilei.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Rămășițele evadării au încheiat în urma celor doi italieni, cu Rojas și Ruben Plaza urmați de Giovanni Carboni pentru a completa top 5-ul. Carboni a preluat tricoul alb al celui mai bun tânăr de la Miguel Angel Lopez, în timp ce Giulio Ciccone și-a păstrat tricoul pentru cel mai bun cățărător, însă mai are un avans mic în fața lui Masnada. Pascal Ackermann a rămas în ciclam.
Etapa de vineri, a 7-a a turului, conține 185 de kilometri văluriți, cu un final foarte dificil. Traseul începe la Vasto, trece peste mai multe mici cățărări nerepertoriate înainte de a oferi puncte înspre final, grație cățărării de categoria a 2-a Le Svolte di Popoli. Ultimii aproape 50 de kilometri sunt în continuare văluriți, cu cea mai dificilă parte a zilei chiar la final – un ultim kilometru cu o înclinație medie de 7.6% și maximă de 11%. O evadare este din nou posibilă, dar pentru a câștiga pe un asemenea final va fi nevoie de multă forță. Diferențe între favoriți se pot face, de asemenea.
Clasamentul etapei a 6-a: 1. Fausto Masnada; 2. Valerio Conti +0:05; 3. Jose Rojas +0:38; 4. Ruben Plaza +0:38; 5. Giovanni Carboni +0:43.
Clasamentul general după 6 etape: 1. Valerio Conti; 2. Giovanni Carboni +1:41; 3. Nans Peters +2:09; 4. Jose Rojas +2:12; 5. Valentin Madouas +2:19.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02