Al doilea weekend din Giro a continua cu o rundă foarte lungă, între Tortoreto Lido și Pesaro, ce a însumat nu mai puțin de 239 de kilometri. Cu un traseu vălurit și complicat, am fi putut avea multe scenarii la final: sprint, victorie din evadare sau chiar un atac din partea favoriților.
Prima parte a cursei s-a desfășurat liniștit, plutonul lăsând în evadare doi rutieri: Marco Frapporti și Damiano Cima. Cei doi și-au conturat un avans maxim de șase minute, asta în condițiile în care plutonul era condus de echipele sprinterilor. Treptat, în ultimii 30 de kilometri, cei doi au fost ajunși, urmând ca ascensiunile de categoria a treia și a patra să îi aducă din nou câteva puncte lui Giulio Ciccone în clasamentul cățărătorilor, rutierul de la Trek Segafredo desprinzându-se din grupul principal alături de Louis Vervaeke și Francois Bidard.
În acest trio s-a mers până în ultimii doi kilometri, atunci când totul era pregătit pentru un sprint masiv. Australianul Caleb Ewan s-a dovedit a fi cel mai puternic, obținând la final al treilea succes într-un Mare Tur. El i-a devansat pe Elia Viviani și Pascal Ackermann, lider în clasamentul pe puncte.
Tour de France
Turul Franței 2023 va începe de la Bilbao! Va fi a 2-a oară când Țara Bascilor va găzdui startul
IERI LA 15:18
Valerio Conti își păstrează astfel tricoul de lider al turului, în timp ce Primoz Roglic este în continuare omul principal de general de urmărit, deși se află pe locul 12 înaintea contratimpului individual de mâine.
Așadar, prima săptămână din Turul Italiei se va încheia cu o probă contra-cronometru în lungime de 34,8 kilometri între Riccione și San Marino. Prima parte este pe plat, urmând ca rutierii să „înfrunte” la final o ascensiune de 12,8 kilometri cu o pantă medie de 4%.
Clasamentul etapei a 8-a: 1. Caleb Ewan; 2. Elia Viviani +0:00; 3. Pascal Ackermann +0:00; 4. Fabio Sabatini +0:00; 5. Manuel Belletti + 0:00.
Clasamentul general după 8 etape: 1. Valerio Conti; 2. Jose Rojas +1:32; 3. Giovanni Carboni +1:41; 4. Nans Peters +2:09; 5. Valentin Madouas +2:17.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
25/01/2022 LA 12:33
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
24/01/2022 LA 18:01