Ciclism

Turul Italiei: Gaviria câștigă la Orbetello după declasarea lui Viviani

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Gaviria Viviani Etappe 3

Credit imagine: Eurosport

DeEurosport
13/05/2019 la 19:12

Elia Viviani a fost declasat în etapa a 3-a din Giro d’Italia după ce sprintul său a fost găsit neregulamentar de către comisari. Victoria i-a revenit lui Fernando Gaviria.

O etapă lungă de 220 de kilometri s-a decis la sprint masiv la Orbetello, iar Elia Viviani a părut să fie cel mai rapid om din pluton atunci când a țâșnit din spatele câștigătorului de duminică, Pascal Ackermann. Italianul și-a schimbat însă trasa chiar înainte de final, incomodându-l pe Matteo Moschetti, aflat imediat în urma lui.

Viviani a trecut primul linia de sosire, urmat de Fernando Gaviria și de Arnaud Demare, dar ulterior comisarii de cursă s-au văzut nevoiți să-l declaseze ca urmare a incidentului. Victoria i-a revenit astfel columbianului, care se află la al cincilea succes de etapă din Turul Italiei. Gaviria, care și-a felicitat rivalul imediat după linia de sosire, a declarat că simte că victoria merita să-i rămână italianului. „Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Elia [Viviani] este mereu corect în sprinturi și nu a făcut nimic greșit astăzi. Pentru mine, el a câștigat etapa.”

Ciclism

Landa anunță existența unui nou "Canibal" în ciclism: "În 2-3 ani, Evenepoel va fi de nebătut"

IERI LA 14:05

Incidentul controversat a venit la capătul unei etape fără mari evenimente, dar care a devenit incendiară în final. După ce un viraj destul de strâns din ultimii 600 de metri a încurcat mai mulți sprinteri, Ackermann a fost cel care a deschis ostilitățile, dar de data asta a făcut-o prea devreme. Din spatele lui, chiar la momentul oportun, a sărit Viviani, cu Gaviria, Demare și Moschetti aflați imediat în urmă. Ultimul a fost închis de o mică schimbare de trasă a campionului Italiei, ridicând pedala, suficient pentru a-i forța pe comisari să ia decizia declasării.

Sho Hatsuyama a fost singurul ciclist aflat în evadarea zilei. Japonezul de la Nippo-Vini Fantini a avut un avans considerabil pentru mare parte din etapă, însă a fost prins fără probleme cu 75 de kilometri rămași, după care echipele sprinterilor au făcut legea. Demare a câștigat punctele importante în sprinturile intermediare ale zilei, cu Harsuyama obținând maximul în primul, în timp ce Giulio Ciccone a trecut fără probleme primul peste singura cățărare a zilei.

Etapa s-a încheiat însă cu evenimentul despre care se va vorbi cel puțin până la etapa a 4-a, care va fi una lungă și ușor vălurită între Orbetello și Frascati.

Clasamentul etapei a 3-a: 1. Fernando Gaviria; 2. Arnaud Demare +0:00; 3. Pascal Ackermann +0:00; 4. Matteo Moschetti +0:00; 5. Giacomo Nizzolo +0:00.

Clasamentul general după 3 etape: 1. Primoz Roglic; 2. Simon Yates + 0:19; 3. Vincenzo Nibali +0:23; 4. Miguel Angel Lopez +0:28; 5. Tom Dumoulin +0:28.

Ciclism

Wout van Aert, victorie fenomenală în Strade Bianche! Performanță impresionantă pentru belgian

01/08/2020 LA 17:18
Strade Bianche

Strade Bianche : Finish

01/08/2020 LA 16:52
Subiecte asemănătoare
Ciclism
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol