După un contratimp dificil, Il Giro a continuat cu o rundă vălurită, de peste 200 de kilometri, între Bologna și Fucecchio, o localitate situată în regiunea Toscana, în apropiere de Firenze. De la începutul zilei s-a conturat o evadare de opt oameni: Francois Bidard (Ag2r La Mondiale), Marco Frapporti (Androni-Sidermec), Mirco Maestri (Bardiani-CSF), Lukasz Owsian (CCC Team), Sean Bennett (EF Education First), Damiano Cima (Nippo-Vini Fantini-Faizanè), Giulio Ciccone, William Clarke (Trek-Segafredo). Aceștia au luat un avans maxim de patru minute și 40 de secunde, iar în spate trena era dusă de Deceuninck Quick-Step, UAE Team Emirates sau BORA, echipele sprinterilor.
Treptat, avansul celor opt a scăzut și s-a menținut undeva la două minute. Ciccone a reușit să câștige cele două cățărări repertoriate, consolidându-și astfel prima poziție în clasamentul celui mai bun cățărător. În ultimii 40 de kilometri în frunte au mai rămas doar patru rutieri: Owsian, Ciccone, Frapporti și Bidard. Ei au mai menținut suspansul pe final, dar în cele din urmă au fost prinși cu 7 kilometri până la finiș.
Sprintul a fost controlat de BORA, formația germană având un trenuleț puternic care l-a pus într-o poziție favorabilă pe Ackermann. Campionul Germaniei își continuă forma bună din ultima perioadă, iar la final a trecut primul linia de sosire, obținând primul succes într-un Mare Tur. Podiumul zilei a fost completat de Elia Viviani (Deceuninck Quick-Step) și Caleb Ewan (Lotto-Soudal).
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
În clasamentul general lucrurile rămân neschimbate la vârf, Roglic având în continuare un avans de 19 secunde față de Simon Yates.
Turul continuă luni cu runda a treia, între Vinci și Orbetello. Vor fi nu mai puțin de 220 de kilometri de parcurs, traseul având multe urcări în prima sa parte, dar nerepertoriate. La final se anunță o nouă zi cu final la sprint.
Clasamentul etapei: 1. Ackermann, 2. Viviani, 3. Ewan, 4. Gaviria, 5. Demare
Clasamentul general: 1. Roglic, 2. Yates +19s, 3. Nibali +23s, 4. Lopez +28s, 5. Dumoulin +28s.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02