Ciclism

Turul Italiei: Pascal Ackermann s-a impus în etapa a 2-a la sprint masiv

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

FUCECCHIO, ITALY - MAY 12: Arrival / Pascal Ackermann of Germany and Team Bora - Hansgrohe / Celebration / Elia Viviani of Italy and Team Deceuninck - Quick-Step / Caleb Ewan of Australia and Team Lotto Soudal / Fernando Gaviria Rendon of Colombia and UAE

Credit imagine: Getty Images

DeGetty Images
12/05/2019 la 18:13 | Actualizat 13/05/2019 la 07:27

Pascal Ackermann a reușit să câștige etapa a doua din Turul Italiei, în timp ce Primoz Roglic păstrează în continuare prima poziție la general.

După un contratimp dificil, Il Giro a continuat cu o rundă vălurită, de peste 200 de kilometri, între Bologna și Fucecchio, o localitate situată în regiunea Toscana, în apropiere de Firenze. De la începutul zilei s-a conturat o evadare de opt oameni: Francois Bidard (Ag2r La Mondiale), Marco Frapporti (Androni-Sidermec), Mirco Maestri (Bardiani-CSF), Lukasz Owsian (CCC Team), Sean Bennett (EF Education First), Damiano Cima (Nippo-Vini Fantini-Faizanè), Giulio Ciccone, William Clarke (Trek-Segafredo). Aceștia au luat un avans maxim de patru minute și 40 de secunde, iar în spate trena era dusă de Deceuninck Quick-Step, UAE Team Emirates sau BORA, echipele sprinterilor.

Treptat, avansul celor opt a scăzut și s-a menținut undeva la două minute. Ciccone a reușit să câștige cele două cățărări repertoriate, consolidându-și astfel prima poziție în clasamentul celui mai bun cățărător. În ultimii 40 de kilometri în frunte au mai rămas doar patru rutieri: Owsian, Ciccone, Frapporti și Bidard. Ei au mai menținut suspansul pe final, dar în cele din urmă au fost prinși cu 7 kilometri până la finiș.

Ciclism

Landa anunță existența unui nou "Canibal" în ciclism: "În 2-3 ani, Evenepoel va fi de nebătut"

IERI LA 14:05

Sprintul a fost controlat de BORA, formația germană având un trenuleț puternic care l-a pus într-o poziție favorabilă pe Ackermann. Campionul Germaniei își continuă forma bună din ultima perioadă, iar la final a trecut primul linia de sosire, obținând primul succes într-un Mare Tur. Podiumul zilei a fost completat de Elia Viviani (Deceuninck Quick-Step) și Caleb Ewan (Lotto-Soudal).

În clasamentul general lucrurile rămân neschimbate la vârf, Roglic având în continuare un avans de 19 secunde față de Simon Yates.

Turul continuă luni cu runda a treia, între Vinci și Orbetello. Vor fi nu mai puțin de 220 de kilometri de parcurs, traseul având multe urcări în prima sa parte, dar nerepertoriate. La final se anunță o nouă zi cu final la sprint.

Clasamentul etapei: 1. Ackermann, 2. Viviani, 3. Ewan, 4. Gaviria, 5. Demare

Clasamentul general: 1. Roglic, 2. Yates +19s, 3. Nibali +23s, 4. Lopez +28s, 5. Dumoulin +28s.

Ciclism

Wout van Aert, victorie fenomenală în Strade Bianche! Performanță impresionantă pentru belgian

01/08/2020 LA 17:18
Strade Bianche

Strade Bianche : Finish

01/08/2020 LA 16:52
Subiecte asemănătoare
Ciclism
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol