După ce Pogacar a reuşit imposibilul, chiar înainte de a împlini 22 de ani, şi s-a impus în Turul Franţei, Almeida e un alt tânăr cu un talent enorm care impresionează.
După un contratimp impresionant, Almeida a preluat tricoul roz în etapa cu final pe Etna şi a reuşit să îl ţină şi după runda de duminică, una cu două căţărări de categoria întâi în meciu şi cu două de categoria a doua.
Rutierul de 22 de ani lusitan a devenit astfel portughezul care deţine cel mai mult timp un tricou de lider în oricare din cele trei mari tururi, depăşind recordul lui Joaquim Agostinho, cel care a condus timp de 5 zile clasamentul general în Vuelta 1976.
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02
Dar Almeida nu se opreşte aici. În zilele următoare profilul etapelor îi sunt favorabile, vineri având chiar şansa să se distanţeze de urmăritori, dacă va repeta contratimpul bun din prima etapă. Ciclistul Deceuninck-QuickStep chiar visează să ducă tricoul roz la Milano, lucru care însă e foarte puţin probabil. Ultima săptămână arată teribil pentru el, ajungându-se la înălţimi mari şi temperaturi scăzute, lucru care îl dezavantajează clar. Totuşi, în funcţie de condiţiile meteo, unele runde ar putea fi redesenate sau chiar anulate, astfel că Almeida îşi permite să viseze frumos. Chiar şi aşa, un obiectiv realizabil pentru tânărul căţărător ar fi un loc între primii 5, potrivit specialiştilor.
"Sper să pot păstra tricoul roz până la Milano, nu ştii niciodată ce urmează. Se pot forma borduri, adversarii pot să capoteze într-o etapă, orice se poate întâmpla", a spus Almeida.

Quick-Step, marele atu al lui Almeida

Cu 30 de secunde avans faţă de locul secund, Kelderman, Almeida a recunoscut că a avut mari probleme în etapa de duminică, terminată pe Roccaraso. Spre deosebire de Nibali, Fuglsang sau Kruijswijk, lusitanul dispune de o formaţie foarte bună, iar rutieri ca Masnada sau Knox au reuşit să îl ajute enorm să limiteze pierderile.
"Îi sunt extrem de recunoscător echipei mele, altfel duminică aş fi pierdut probabil tricoul roz. Cu 50-60 de kilometri înainte de final, credeam că se va termina cu visul meu, dar am reuşit să lupt şi să rezist în grupul de frunte", a mai spus Almeida.
După ziua de pauză de azi, Giro revine marţi cu o etapă lungă de 179 de kilometri, între Lanciano şi Tortoreto. Avem 4 căţărări repertoriate în meniu, toate destul de uşoare, care nu ar trebui să creeze ecarturi între oamenii de general. Ultima vine cu 11 kilometri înainte de final (2,5 kilometri cu 7,1%, dar cu o secţiune scurtă de 20%). E o etapă pentru evadare, dar şi puncheurii ca Sagan, Matthews sau Ulissi pot să spere la ea, dacă echipele lor vor trage după atacanţii zilei sau dacă ei vor reuşi să se infiltreze în evadare.
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31
Ciclism
Tadej Pogacar, învingător în Il Lombardia, după o prestație de geniu
09/10/2021 LA 14:48