Slovenul de 30 de ani se poate uita la anul care a trecut cu mândrie. Turul Italiei a fost primul său Mare Tur în care a mers ca lider absolut, iar ceea ce a urmat a fost o perioadă plină de succese. Roglic a fost de departe cel mai consistent rutier de general din sezonul trecut, terminând de altfel pe primul loc în clasamentul pe puncte al UCI.
În septembrie, fostul săritor cu schiurile nu le-a dat mari șanse rivalilor în Vuelta, trecându-și în palmares primul său Mare Tur. Și, totuși, performanța din Spania nu e văzută de Roglic peste ceea ce a reușit în Giro. În primăvară, slovenul termina la Milano pe podium, după un tur presărat cu numeroase obstacole.
Roglic s-a confruntat cu numeroase probleme la stomac, care l-au împiedicat să fie la nivelul maxim pe cățărări. În plus, Sepp Kuss unul dintre cei mai puternici locotenenți ai săi, a căzut în primele etape, în timp ce Lauren de Plus a fost nevoit să abandoneze în etapa a 7-a. Importanța acestuia din urmă s-a văzut apoi în Turul Franței, când a reușit o performanță incredibilă (locul 23), ajutându-l enorm pe Steven Kruijswijk în drumul spre primul său podium într-un Mare Tur.
Turul Italiei
"Mikel Landa, descătușat!". Spaniolul amenință că va ataca tricoul roz, în Giro. Ce șanse are
IERI LA 09:24
"A trebuit să mă lupt cu mine însumi în Giro, nu am luat în nicio clipă în calcul să abandonez. Am reușit să termin pe podium, dar nu am fost deloc ok din punct de vedere al sănătății. Am avut o serie de probleme legate de stomac, dar a fost o experiență utilă, din care am învățat enorm. Am învățat ce să mânănc și ce să evit. Sunt mult mai mândru de locul trei din Giro decât de victoria din Vuelta. Să câștigi e ok, dar nu este totul. Dar să termini pe locul trei în Turul Italiei, după toate problemele avute, atât eu individual, cât și echipa, e o performanță mai mare. Acela cred că a fost un punct cheie în sezon, am reușit să îl gestionăm și, la final de an, când am tras linie, am putut spune cu certitudine că a fost un sezon fantastic", a declarat Roglic, conform Cycling News.

Turul Franței 2020, obiectivul principal pentru Roglic

În toamna lui 2019, Jumbo Visma a reușit să îl aducă pe Tom Dumoulin, astfel că nu puține voci susțin că olandezii au prea multe "săbii care nu încap în aceeași teacă".
Roglic nu vede lucrurile așa și este sigur că el, Dumoulin și Kruijswijk vor avea suficiente oportunități să străluceacă.
Pentru sloven, obiectivul major pe 2020 va fi Turul Franței, unde vrea să pun capăt supremației lui Sky/Ineos.
"Pentru mine este un lucru fantastic că am reușit să îl aducem pe Tom. Cu cât avem băieți mai puternici în echipă, cu atât ne cresc șansele în toate competițiile la care participăm. Cu toții vrem să câștigăm, dar mai important e să câștige echipa. Nu am nicio problemă cu prezența lui Dumoulin, venirea lui ridică miza pentru noi, toți ceilalți", a mai spus Roglic, pentru ca apoi, întrebat care vor fi obiectivele pentru 2020 să nominalizeze Turul Franței: "Cred că voi putea câștiga, asta îmi doresc, să câștig. Dar fiecare visează să se impună în Le Tour, astfel că vom vedea ce se va întâmpla în vară. Eu abia aștept Turul Franței și am încredere că voi face o figură frumoasă".
Turul Italiei
Joao Almeida, OUT din Giro 2022, după ce a fost găsit pozitiv la COVID-19
26/05/2022 LA 11:12
Turul Italiei
Simon Yates s-a retras din Giro. Căzătura de pe Etna, mult mai serioasă decât se credea
26/05/2022 LA 10:16