Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Geraint Thomas, dezamăgit de abandonul lui Ganna din Giro! Cât de important era acesta pentru Ineos

Nicu Savin

Publicat 13/05/2023 la 16:27 GMT+3

Filippo Ganna este primul nume de rezonanță obligat să abandoneze din Giro din cauza coronavirusului. Geraint Thomas s-a declara foarte dezamăgit de această situație, subliniind că aportul italianului în cadrul echipei Ineos era extrem de important, lucru dovedit în etapele de până acum.

Finalul etapei a 7-a din Giro, câștigată din evadare de Davide Bais

Filippo Ganna a fost testat pozitiv la COVID și nu a luat startul în etapa de astăzi din Giro d'Italia, care se desfășoară pe o distanță de 207 kilometri de la Terni la Fossombrone. Ciclistul piemontez în vârstă de 26 de ani de la Ineos-Grenadiers a prezentat simptome asemănătoare gripei nu prea puternice, dar este obligat să părăsească întrecerea.
Este pentru prima dată când Ganna se retrage din Giro d'Italia, după ce a ajuns până la final la primele două participări. în 2020 și 2021, în care a obținut șase victorii de etapă și cinci zile în tricoul roz. La această ediție, el terminase al doilea în contratimpul de deschidere de pe Costa dei Trabocchi, iar mâine era printre favoriți în al doilea contratimp, unul de 35,6 km de la Savignano sul Rubicone la Cesena.
De când a început Giro, acesta este al patrulea caz pozitiv de COVID, după cele în care au fost implicați francezul Russo, de la Arkea-Samsic, și italienii Aleotti (Bora-Hansgrohe) și Nicola Conci (Alpecin-Deceuninck).

Geraint Thomas, dezamăgit de abandonul lui Ganna din Giro

Abandonul lui Ganna este o pierdere serioasă pentru Ineos, fiind clar că liderii Geraint Thomas și Tao Geoghegan Hart simți lipsa. Galezul s-a declarat foarte dezamăgit de situație și a explicat că Ganna a fost decisiv pentru echipă în rundele de până acum.
"Este dezamăgitor. Ganna a fost o verigă importantă în echipă, m-a adus înapoi în pluton de două ori în acest Giro, după ce am avut ghinion. Este foarte regretabil. Nu îmi este teamă că o să mă infectez și eu cu Covid? Nu despre asta e vorba. Trebuie doar să facem tot ce putem în ceea ce privește igiena. Oricum nu merg la o discotecă în această perioadă", a avut puterea să glumească Thomas într-un interviu pentru Sporza.
După etapa a 7-a, toți rutierii de la Ineos au coborât cu o telegondolă de pe Campo Imperatore. Thomas a dezvăluit că el și colegii săi au purtat măști de protecție: "Am fost cu toții înghesuiți în telegondolă. Aveam măști, dar nu puteam face nimic altceva.".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo