Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mads Pedersen, "hattrick" în Vuelta! Danezul s-a impus în etapa 19, după o cursă perfectă a echipei sale

Nicu Savin

Publicat 09/09/2022 la 18:33 GMT+3

Mads Pedersen a obținut a 3-a victorie de etapă în Vuelta 2022. Danezul s-a impus la sprint în runda a 19-a, după o cursă tactică perfectă a celor de la Trek Segafredo. Podiumul a fost completat de Fred Wright (Bahrain) și Gianni Veermersch (Alpecin Fenix). În clasamentul general nu au avut loc modificări, Remco Evenepoel rămânând în continuare lider detașat.

Souverän zum 3. Etappensieg: Pedersen im Sprint nicht zu schlagen

Credit imagine: Eurosport

Etapa a 19-a din Vuelta era una destinată evadării, dar predicțiile specialiștilor nu s-au adeverit de această dată. Încă din primii kilometri, Brandon McNulty (UAE Team Emirates), Ander Okamika (Burgos-BH) și Jonathan Caicedo (EF Education-EasyPost) s-au desprins de pluton, iar în urmărirea lor a plecat Lawson Craddock (Team BikeExchange-Jayco). În spatele acestuia s-a desprins din pluton duo-ul format din Chris Harper (Jumbo-Visma) și Mikel Bizkarra (Euskaltel-Euskadi), dar nu a fost suficient pentru a se crea o evadare puternică.
Pe trena celor de la Trek Segafredo și Bahrain, avansul atacanților a scăzut treptat și trio-ul din față a fost ajuns de pluton înainte de a se ajunge în vârful celei de-a 2-a treceri peste Puerto del Pielago. Pe coborâre nu s-a întâmplat nimic deosebit, astfel că finalul a fost un sprint între oamenii care au mai avut ceva resurse de energie.

Mads Pedersen, a 3-a victorie în Vuelta 2022

Munca celor de la Trek a fost răsplătită cu vârf și îndesat de Mads Pedersen, care a obținut a 3-a victorie de la această ediție. Danezul i-a devansat la sprint pe Fred Wright (Bahrain) și Gianni Veermersch (Alpecin Fenix).
Pedersen este primul rutier care face hattrick-ul în Vuelta 2022. Bennett, Evenepoel, Carapaz sau Vine aveau și ei câte două etape câștigate. Danezul este deja sigur că va câștiga tricoul verde, singura condiție pentru îndepliniare acestui obiectiv fiind de a ajunge în siguranță la Madrid.
În grupul favoriților nu s-a întâmplat nimic special, astfel că Remco Evenepoel rămâne lider autoritar la general, având peste două minute avans față de Enric Mas. Belgianul mai are de rezistat o sigură etapă pentru a-și trece în palmares primul mare tur al carierei.
Mâine este ultima șansă pentru rutierii de general să iasă în evidență. Traseul de 181 de kilometri dintre Moralzarzal și Puerto de Navacerrada conține 5 cățărări repertoriate, ultima dintre ele terminându-se cu 6 kilometri înainte de finish, care va fi pe plat. Astfel, ne putem aștepta la atacuri numeroase ale oamenilor care au aspirații pentru un loc cât mai sus la general, dar e greu de crezut că se poate schimba ceva la vârf. Poate doar bătălia pentru locul 3 să creeze ceva suspans, deoarece rutierii de pe locurile 3-6 (Ayuso, Lopez, Rodriguez și Almeida) sunt despărțiți de numai două minute.
La Vuelta 2022 - Stage 20 route profile
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo