Cursele WorldTour vor începe pe 1 august, cu Strade Bianche, dar o serie de alte cuse vor reveni în calendar încă din iulie. Printe ele şi Turul Sibiului din România, care va avea loc între 2 și 5 iulie, şi care reprezintă prima competiţie importantă după pauza generată de pandemia de coronavirus.
Interesul este mare în aceste condiţii, astfel că cel mai probabil la start vom avea cel puţin două echipe de World Tour.
Marele pariu al organizatorilor e reprezentat de CCC, care şi-a arătat deschiderea şi care a promis că, dacă toate lucrurile se vor desfăşura conform planului, va alinia la start o echipă puternică, avându-i printre rutieri pe Van Avermaet şi Matteo Trentin.
Ciclism
Egan Bernal a fost operat cu succes după accident, dar are șanse mici să mai concureze în acest an
IERI LA 12:33
"Echipe puternice, pe care în alte condiţii nici nu visam să le putem vedea la Sibiu, vor să-şi înceapă dezmorţirea pe colinele transilvănene. Israel Start-up Nation este una dintre ele, dar există interes foarte mare şi din partea echipei Bora - Hansgrohe. În situaţia în care vom reuşi să obţinem toate avizele, CCC Team este interesată să participe, avându-i ca protagonişti pe Greg van Avermaet şi Matteo Trentin. Până miercuri, vom afla dacă o altă echipă de WT va da curs invitaţiei noastre.
Peste toate acestea, Team Illuminate s-ar putea totuţi să participe la Turul Sibiului, în ciuda unor dificultăţi foarte mari de ordin logistic", au anunţat organizatorii pe pagina de Facebook.
https://i.eurosport.com/2019/07/06/2633058.jpg

Greg Van Avermaet şi Matteo Trentin, două nume uriaşe în ciclism

Greg Van Avermaet e unul dintre cei mai titraţi ciclişti din plutonul profesionist şi va avea ca principal obiectiv în acest sezon câştigarea Turului Flandrei, cursa după care "aleargă" atât de mult de ani buni.
Ajuns la 35 de ani, belgianul e o adevărată legendă. Are 4 victorii de etapă în Turul Franţei (două în contratimpul pe echipe), dar a câştigat şi tricoul pe puncte în Turul Spaniei (2008).
Un om de clasice, GVA are în palmares Paris-Roubaix, E3 Harelbeke sau Omloop Het Niewblad, dar cea mai mare performanţă a carierei a fost reprezentată de aurul olimpic obţinut în cursa pe şosea la Rio, 2016. Atunci, deşi parcursul a fost unul foarte dur, destinat mai degrabă căţărătorilor sau oamenilor croiţi pentru clasicele din Ardeni, Van Avermaet a rezistat fantastic, obţinând un succes pe care puţini îl anticipau.
Colegul său, Matteo Trentin, are şi el un palmares impresionant, chiar dacă nu are notorietatea lui Van Avermaet. Italianul de 30 de ani are 8 victorii de etapă în cele trei Mari Tururi, bifând o victorie în Turul Italiei, 3 în Turul Franţei şi 4 în Vuelta.
Deşi este la rândul lui un om care se descurcă foarte bine în clasice, Trentin poate dezvolta şi o viteză impresionantă, astfel că în caz de sprint redus e greu să îl bată foarte mulţi adversari. În 2018, rutierul care şi-a început cariera la Quick-Step a devenit campion european, după ce s-a impus în cursa de şosea.

Lista provizorie a echipelor care vor veni în Turul Sibiului

 • CCC Team
 • Israel Start-Up Nation
 • Androni Giocattoli - Sidermec
 • Bardiani-CSF-Faizanè
 • Vini Zabù - KTM
 • à Bloc CT
 • Akros - Excelsior - Thömus
 • Amore & Vita - Prodir
 • Cycling Team Friuli ASD
 • D'Amico - UM Tools
 • Dauner D&DQ-Akkon
 • Elkov - Kasper
 • Giotti Victoria
 • Mazowsze Serce Polski
 • Meridiana Kamen Team
 • Sangemini Trevigiani Mg.k Vis
 • Team Felbermayr - Simplon Wels
 • Team Novak
 • Team Sapura Cycling
 • Voster ATS Team
 • National Team Romania

Turul Sibiului 2020 - parcurs

Ediţia din 2020 a Turului Sibiului oferă oportunităţi atât pentru sprinteri, cât şi pentru oamenii de general.
Competiţia va începe, aşa cum o face în mod tradiţional, cu un prolog tehnic în Centrul Vechi al Sibiului, pentru ca prima rundă de şosea să fie una care se va termina, cel mai probabil, la sprint.
Etapa a treia va zgudui clasamentul general, fiind o rundă destinată căţărătorilor, cu final la Bâlea Lac. În runda a a 4-a, organizatorii au pregătit o surpriză: un contratimp în căţărare, până la Păltiniş, în lungime de 12 kilometri.
https://i.eurosport.com/2020/05/24/2823093.png
Turul Sibiului se va încheia cu o a doua etapă destinată sprinterilor, finalul celei de-a cincea runde urmând a avea loc în Piaţa Mare.
Turul Sibiului s-a transformat în ultimul deceniu într-o cursă importantă din calendarul UCI, nume mari reuşind să îşi treacă numele pe lista învingătorilor. Printre cei care au reuşit să se impună în ţara noastră se numără Ivan Sosa, care între timp a ajuns la Ineos şi e o mare promisiune pentru viitor, dar mai ales Egan Bernal, câştigătorul Turului Franţei 2020.

Învingătorii din Turul Sibiului

2011 - Alessio Marchetti (Centro Revisioni Cerone)
2012 - Victor de la Parte (SP Tableware)
2013 - Davide Rebellin (CCC Polsat - Polkowice)
2014 - Radoslav Rogina (Adria Mobil)
2015 - Mauro Finetto (Southeast)
2016 - Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice)
2017 - Egan Bernal (Androni - Sidermec - Bottecchia)
2018 - Ivan Sosa (Androni Giocattoli - Sidermec)
2019 - Kevin Rivera (Androni Giocattoli - Sidermec)
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ciclism
Egan Bernal s-a accidentat grav la un antrenament și a ajuns în spital
24/01/2022 LA 18:01
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29