Turul Spaniei a fost deja amânat, din cauza coronavirus. Competiția trebuia să se desfășoare inițial în perioada 14 august și 6 septembrie, însă a trebuit să fie mutată după Mondialele de ciclism, din cauza pandemiei de COVID-19. Deocamdată nu se știe exact când va începe, dar se speculează că va avea loc în octombrie-noiembrie.
Așa cum Ungaria a anunțat că nu va putea găzdui primele etape din Giro, și Olanda și-a arătat indisponibilitatea de a ține primele runde din Vuelta, ca urmare a crizei de coronavirus. Se aștepta ca organizatorii Vuelta să găsească o rută alternativă, însă în cele din urmă aceștia au decis să anuleze complet primele trei etape.
Turul Spaniei va avea, așadar, doar 18 runde, lucru care nu s-a mai întâmplat de 35 de ani. Ultima dată când a avut loc ceva similar a fost în 1985, într-o ediție care a avut 19 etape.
Turul Spaniei
Ackermann a câștigat ultima etapă din Vuelta 2020! Roglic, tricou roșu la Madrid
08/11/2020 LA 16:12
De asemenea, pentru prima dată de când Unipublic a luat frâiele cursei (1979), Vuelta va începe în Țara Bascilor. Țara Bascilor a petrecut aproape cinci decenii fără să găzduiască o primă etapă a cursei. În 1961, La Vuelta a început la San Sebastian, cu un contratimp pe echipe. Acum, prima etapă din Turul Spaniei va fi cea dintre Irun și Arrate.
Acest lucru a fost comunicat UCI, astfel încât Uniunea Ciclistă Internațională să aibă toate informațiile în vederea reorganizării calendarului competițional. Se așteaptă ca pe 5 mai șefii ciclismului să vină cu datele complete pentru toate competițiile care se vor putea disputa în 2020.
"Este evident că atunci când proiectezi cursa, nu te aștepți să faci schimbări de această amploare, dar trebuie să fim sensibili cu situația actuală și trebuie să înțelegem că este foarte dificil să înlocuim mai multe etape. Toată planificarea și logistica necesară implică multă muncă, iar situația generată de coronavirus nu ne permite", a subliniat directorul La Vuelta, Javier Guillén, citat de As.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Turul Spaniei
Primoz Roglic a câştigat Vuelta 2020! Carapaz a atacat prea târziu, pe Alto de la Covatilla
07/11/2020 LA 16:12
Turul Spaniei
Roglic e lider în Vuelta, dar Contador îl vede pe altul mai puternic. Ce anticipează El Pistolero
06/11/2020 LA 08:52