Fără îndoială, 2020 e anul lui Sam Bennett când vine vorba de sprint. A câștigat două etape în Turul Franței și nu i-a dat nicio șansă lui Sagan pentru un nou tricou verde și a demonstrat și în Turul Spaniei că nu are rival când e vorba de finaluri rapide.
Ieri, irlandezul a câștigat cu o bicicletă avans față de Ackermann și s-a bucurat pentru al 50-lea succes al carierei, însă sărbătoarea a durat puțin. Pentru că oficialii din Turul Spaniei au analizat sprintul de final și au dat un verdict crunt pentru Bennett: acesta a fost declasat, învingător fiind dat, la "masa verde" germanul de la Bora, care nu avea vreo victorie de etapă în Vuelta.

Bennett, declasat din Vuelta. Lefevere susține că nu a greșit cu nimic

Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30
Comisarii au fost extrem de duri, în contextul în care chiar echipa lui Bennett, Deceuninck-QuickStep, a suferit o pierdere grea: Fabio Jakobsen a fost la un pas de o tragedie, după ce a fost aruncat peste parapet în Turul Poloniei, de Groenewegen.
Lucrurile nu pot fi comparate, crede șeful belgienilor, Patrick Lefevere, care a criticat în termeni duri decizia organizatorilor.
"Ce mizerie! Era în trenulețul nostru, iar rutierul de la Trek a încercat să îl scoată din acea poziție. Dar știm deja de mult timp de incompetența celor care analizează. Siguranță înainte de toate...Un trenuleț trebuie respectat, iar Sammy nu a făcut altceva decât să își apere poziția și trasa", a scris Lefevere pe Twitter.
Răspunsul lui Trek nu a întârziat să apară. Luca Guercilena, numărul unu de la formația americană susținând că atitudinea lui Bennett nu a fost una întâmplătoare, existând clar rea-voință. Puteam asista la o căzătură gravă, judecând după viteză, iar consecințele ar fi fost cu siguranță unele nedorite.
"Îți răspund pentru că ai vorbit despre un rutier al lui Trek. Bennett a încercat de două ori să îl împingă pe Liepins. Nici măcar nu era nevoie de vreo analiză, imaginile de la TV sunt clare", i-a răspins Guercilena lui Lefevere.
Turul Spaniei
Rezumatul etapei a 8-a din Turul Spaniei
21/08/2021 LA 17:04
Ciclism
Uluitorul Fabio Jakobsen! O nouă victorie pentru olandezul de 24 de ani, în Vuelta
21/08/2021 LA 15:45