Mulți specialiști sunt de părere că Valverde va avea un cuvânt greu de spus în 2020, după noile coordonate. Faptul că a avut la dispoziție câteva luni bune de pauză i-au încărcat bateriile veteranului, care poate da o ultimă reprezentație de gală într-o carieră de excepție. Ibericul a dezvăluit deja care este planul pentru cele trei luni de competiție - august - octombrie -, iar ambițiile sale sunt mari.
"Cred că voi merge în două trei clasice - probabil Strade Bianche și Milano-San Remo, apoi voi participa la Turul Franței. Vor urma Liege-Bastogne-Liege, Fleche Wallonne și Vuelta. Mondialele fac și ele parte din planul meu pentru acest sezon. Va trebui însă să aștept să văd cum mă voi simți după Le Tour, pentru a ști cu exactitate la ce curse voi participa", a declarat rutierul lui Movistar pentru Eurosport Spania.

Mondialul, principalul obiectiv pentru Valverde în 2020

Turul Spaniei
Ackermann a câștigat ultima etapă din Vuelta 2020! Roglic, tricou roșu la Madrid
08/11/2020 LA 16:12
Campion mondial pe șosea în 2018, Valverde s-a simțit excelent în tricoul "curcubeu" anul trecut, astfel că își dorește să repete performanța. Mai ales că 2021 ar putea să fie ultimul an din cariera rutierului de 40 de ani, cu toate că în ultimele luni a dat de înțeles că e tentat să participe la curse până în 2022.
Mondialele se vor ține anul acesta la Aigle, Elveția, și vor fi probabil marele obiectiv al lui Valverde. În Turul Franței nu are vreo șansă la victorie, având în vedere ce echipe și ce rutieri au Ineos și Jumbo Visma, iar în Vuelta nu poate ținti mai mult de un podium, chiar dacă această competiție nu va avea la fel de multe staruri ca în trecut (se suprapune o săptămână cu Giro, astfel că cicliștii vor trebui să opteze pentru unul dintre cele două mari tururi).
Parcursul e foarte dificil, dar sunt foarte motivat, pentru că pare desenat pentru cățărători. Voi dori să fiu la 100% din potențial când încep Mondialele | Alejandro Valverde
La fel ca și Peter Sagan, "El Bala" nu a căutat să se mențină într-o formă fizică foarte bună, preferând să se odihnească. Sezonul se va relua abia pe 1 august, astfel că e foarte important ca în acest moment să fii cât mai proaspăt, astfel încât să poți ajunge la forma optimă în ajunul marilor competiții. Cum vor fi atât de multe curse într-un interval de doar 3 luni, modul în care îți drămuiești acum energia poate fi o cheie pentru a atinge succesul dorit.
"Situația e ciudată pentru toți, pentru că nu știi la ce nivel sunt rivalii tăi. Știu că mai mulți colegi au început deja să se pregătească pe biciclete acasă, am făcut-o și eu, dar cu moderație. Mai e destul timp până reîncepe sezonul, iar acesta va fi unul foarte aglomerat. Nu are niciun sens să fii într-o formă optimă în acest moment, trebuie să îți construiești forma în funcție de obiectivele pe care le ai", a încheiat Valverde.

Programul UCI pentru cursele de ciclism din 2020

August
1: Strade Bianche (Italia)
5-9: Turul Poloniei (Polonia)
8: Milano-Sanremo (Italia)
12-16: Critérium du Dauphiné (Franța)
16: Prudential RideLondon-Surrey (Marea Britanie)
25: Bretagne (Franța)
29 august -20 septembrie: Turul Franței
Septembrie
7-14: Tirreno-Adriatico (Italia)
11: Grand Prix Cycliste de Québec (Canada)
13: Grand Prix Cycliste de Montréal (Canada)
29-3 October: BinckBank Tour
30: La Flèche Wallonne (Belgia)
Octombrie
3-25: Giro d’Italia (Italy)
4: Liège-Bastogne-Liège (Belgia)
10: Amstel Gold Race (Olanda)
11: Gent-Wevelgem (Belgia)
14: A Travers la Flandre (Belgia)
15-20: Gree – Turul din Guangxi (China)
18: Turul Flandrei (Belgium)
20 octombrie - 8 noiembrie: Vuelta a España (Spania)
21: Driedaagse Brugge-De Panne (Belgia)
25: Paris-Roubaix (Franța)
31: Il Lombardia (Italia)
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Turul Spaniei
Primoz Roglic a câştigat Vuelta 2020! Carapaz a atacat prea târziu, pe Alto de la Covatilla
07/11/2020 LA 16:12
Turul Spaniei
Roglic e lider în Vuelta, dar Contador îl vede pe altul mai puternic. Ce anticipează El Pistolero
06/11/2020 LA 08:52