Primoz Roglic a început în trombă Turul Spaniei, câștigând contratimpul scurt din prima etapă și punând secunde prețioanse între el și principalii contracandidați la tricoul roșu.
Etapa a 2-a a fost una destinată sprinterilor, iar slovenul a ajuns în siguranță la finish, astfel că va purta tricoul roșu pe umeri și în etapa de azi, prima cu finish în cățărare de la această ediție.
Runda de azi este a 2-a cea mai lungă din această ediție a Turului Spaniei (202,8 km - etapa a 13-a va avea 203,7 km lungime). Aceasta se va încheia pe Picon Blanco, o cățărare de 7,5 kilometri, cu o pantă medie de 9,3%, dar pe care există porțiuni în care panta atinge 18%. Obosiți de un traseu atât de lung și de căldura sufocantă (se anunță peste 30 de grade Celsius în unele zone prin care se va trece), rutierii vor suferi enorm pe această ascensiune și cei care vor fi mai puternici vor putea crea ecarturi semnifiative față de oponenți în clasamentul general.
Ciclism
Gazzetta dello Sport: Roglic - out, Pogacar - in, la Mondiale, în proba de contratimp
13/09/2021 LA 13:28

Vuelta 2021 | Profilul etapei a 3-a, care se va termina pe cățărarea Picon Blanco

Primoz Roglic nu ține cu dinții de tricoul roșu

După ce a trecut cu bine de etapa de ieri, Primoz Roglic a prefațat ceea ce se va îmntâmpla astăzi. Slovenul a recunoscut că ascensiunea Picon Blanco este una foarte dificilă și trebuie să dea totul pentru a nu fi surprins de adversari, fără a-l numi pe vreunul dintre aceștia.
"Din câte văd este o urcare foarte grea, va trebui să dăm totul. Etapa va fi din nou nervoasă, deoarece ar putea fi vânt lateral pe partea mai plată a traseuluilui, iar apoi, la urcare, ne putem aștepta la câteva decalaje de timp între rutierii de general. Există mulți care vor putea ataca acolo, dar este greu de anticipat cine va fi cel mai bun.", a declarat Roglic, citat de cyclingnews.com.
În ceea ce privește păstrerea tricoului roșu după runda de azi, Roglic a menționat că nu ar fi o mare problemă pentru el dacă îl va pierde. Echipa purtătorului tricoului roșu este obligată de circumstanțe să tragă etapă de etapă după evadare pentru a-și proteja liderul, iar într-o cursă atât de extenuantă precum este Vuelta orice picătură de energie poate fi importantă pe final. Ca atare, nu ar fi exclus ca Roglic să cedeze deliberat tricoul roșu, cu condiția să se asigure că acesta va ajunge pe umerii unui rutier care nu poate emite pretenții la victoria finală.
"Nu ar fi o problemă să pierd tricoul roșu astăzi. Aș fi fericit dacă aș îmbrăca tricoul liderului după contratimpul de la Santiago de Compostela din ultima etapă", a argumentat Roglic.
Etapa a 3-a din Vuelta va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player cu începere de la ora 15:50.
Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30
Turul Spaniei
Clement Champoussin, victorie uriașă în etapa a 20-a din Vuelta! Roglic, ca și câștigător la general
04/09/2021 LA 15:48