Tadej Pogacar a anunțat în prima parte a anului că ia în calcul să participe atât în Turul Franței cât și în Vuelta. Lucrurile nu au mers cum trebuie pentru sloven în "Marea Buclă", el pierzând tricoul galben în fața lui Jonas Vingegaard.
Mulți specialiști erau de părere că Pogacar va merge în Vuelta, unde ar fi avut șanse reale la tricoul roșu, dar acesta a preferat să spună pas ultimului mare tur al anului. Imediat după terminarea Turului Franței, Tadej a anunțat că că nu crede că va lua startul în Vuelta, iar astăzi echipa sa a făcut oficial acest lucru.
Turul Franței
Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului
24/07/2022 LA 13:57
Turul Spaniei a fost prima mare competiție la care a participat Pogacar în carieră, în 2019, când a terminat pe 3 la general, arătându-și potențialul uriaș. Dacă ar fi mers la ediția din acest an, slovenul ar fi fost marele favorit la tricoul roșu, mai ales că prezența acolo a lui Primoz Roglic, câștigătorul ultimelor 3 ediții, este pusă sub semnul întrebării.

Tadej Pogacar mai are două mari obiective în 2022: Cammpionatul Mondial și Il Lombardia

Deși nu va fi în Vuelta, Pogacar va avea un program încărcat în ultima parte a sezonului. Acesta va reveni în competiții la finalul acestei săptămâni, în Clasica San Sebastian, iar apoi va concura în alte 3 curse de o zi, înainte de Campionatele Mondiale din Australia, din septembrie.
Slovenul își va termina sezonul în Italia, unde va participa la 3 curse, obiectivul major fiind Il Lombardia, ultima clasică monument a anului, pe care a câștigat-o anul trecut.
Programul lui Pogacar în finalul sezonului
  • 30 iulie: Clasica San Sebastián
  • 28 august: GP Plouay
  • 9 septembrie: GP Quebec
  • 11 septembrie: GP Montreal
  • 25 septembrie: Campionatul Mondial
  • 1 octombrie: Giro Dell'Emilia
  • 4 octombrie: Tre Valli Varesine
  • 8 octombrie: Il Lombardía
Turul Franței
Jonas Vingegaard, primele reacții după victoria din Turul Franței! Ce a spus despre Pogacar
23/07/2022 LA 20:54
Turul Franței
Van Aert s-a impus la contratimpul din etapa 20 a Turului Franței! Vingegaard, câștigător la general
23/07/2022 LA 16:07